20 / 04 / 2024

Nefesler kesildi! Altın fiyatları ne olacak?

Nefesler kesildi! Altın fiyatları ne olacak?

Geçtiğimiz haftalarda yükselişini sürdüren altın fiyatları son sekiz günde düşüş eğilime geçti. Bu durum karşısında yatırımcılar altın fiyatlarının hangi yönde seyredeceğini merak ediyor. Yatırımcılar, altın fiyatları düşecek mi, yükselişe mi geçecek? sorularının cevaplarını arıyor...



Dün altın fiyatları İstanbul Kapalıçarşı'da, çeyrek altın 815,00 lira, Cumhuriyet altını 3.334,00 liradan işlem görürken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise 502,90 liradan işlem gördü.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; son günlerde altın fiyatlarında art arda düşüşler yaşandı.Bu düşüş eğilimi  küçük ve büyük ölçekteki binlerce yatırımcının dikkatini çekti.

Nefesler kesildi! Altın fiyatları ne olacak? 

Tüm gözler, yarın yapılacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası toplantısında. Piyasalarda gerçekleşen, dolardaki gelişmelerle 1,860 dolar seviyesine inen altın fiyatları da bu düzeylerde yatay hareket ediyor. Yüz binlerce vatandaş tarafından merak edilen altın fiyatları ne olacak? yükselir mi, düşer mi? İşte merak edilenler...

Nefesler kesildi! Altın fiyatları ne olacak? 

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Analistler, aşırı gevşek para politikasının bir süre daha devam edeceği beklentisiyle azalan risk algısının altının ons fiyatını baskıladığını kaydetti.

Analistler, swap anlaşmasının Türk lirasını dolar kuru karşısında destekleyeceğini ve altının gram fiyatında gerilemeye neden olacağını aktardı.

Nefesler kesildi! Altın fiyatları ne olacak? 

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN

Dün, Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram fiyatı 0,36 azalarak 502,90 liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, dün  çeyrek altın fiyatı  815,00 lira, Cumhuriyet altını 3.334,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma güne göre yüzde 0,36 düşüş göstererek 502,90 liradan işlem gördü.

Altın düşmeye devam edecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön