20 / 04 / 2024

Nef'in 2020 ciro hedefi 1,5 milyar lira!

Nef'in 2020 ciro hedefi 1,5 milyar lira!

Nef yurtdışında yeni konut projeleri hayata geçirmek ve yurt markası Novu'yu Türkiye'de büyütmek istiyor. Ama asıl heyecan verici hikaye Foldcity...



Erden Timur’un bugünlerde anlatmayı en çok sevdiği konu, Foldcity. Forbes'te yer alan habere göre, Timur, Nef’in 27 projesindeki spor salonu, müzik stüdyosu, misafir ya da toplantı odasını önceden rezervasyon yaptırarak saatlik olarak kiralamaya imkan veren bu konsept için “ev hayatının Uber’i” tanımlamasını yapıyor. “Bu sistem dünyada bir ilk” diyor.

Tarsus Amerikan Koleji ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Timur, daha önce de patenti kendisine ait olan “Foldhome” konsepti ve Nef markasıyla Türkiye’de sekiz yılda toplam 5,1 milyar dolar değerinde, 14 bin ünitelik 39 proje gerçekleştirmişti. “Katlanabilir ev” de denilen sistemde Nef sahipleri ortaklar alanlardan kullandıkları odalar için ücret ödüyorlardı. Dolayısıyla Nef, Foldcity konseptiyle Foldhome’un çalışma mantığını tüm kente yayıyor.

Timur’u memnun eden bir diğer haberse uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in bu yıl 12’incisini açıkladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası Raporu”nda şirketinin 121 milyon dolarlık marka değeriyle listede 35’inci sırada yer alması. “Nef tamamen insanın temel ihtiyaçları için düşünülmüş ve üretilmiş bir marka” diyor Timur üç boyutlu üretim * ve akıllı ev sistemleriyle alakalı 19 patentleri olduğuna işaret ederek “Bu nedenle hem Türkiye’de hem de dünyanın bambaşka bir bölgesinde iş yapabiliyoruz.”

Nef’in beklentisi 2019’u 1 milyar lira ciro ile kapatmak. Yurtiçinde Nef 22 Ataköy, Nef 39 Seyrantepe, Nef 25 Şişli ve İş GYO ile birlikte gerçekleştirdikleri İstanbul Topkapı projelerinin teslimleri tamamlandı. Yurtdışında ise Nef Global çatısı altında Londra’da iki projeleri satışa çıktı. Timur bu sene içinde gerçekleştirdikleri satışların yüzde 30’unu yabancı müşterilere, yüzde 70’inin de iç pazara yapıldığını söylüyor.

Kendisinin gelecek yıla ilişkin hedefleri arasında 1,5 milyar lira ciro elde etmenin yanı sıra New York, Berlin ve Kazakistan’da yeni konut projelerini hayata geçirmek, yurtiçinde ise öğrenci yurdu markaları Novu’yu İstanbul’da iki yeni lokasyonda hizmete açmak var. “Portföyümüzde bulunan ve inşaatı devam eden projelerin satışı, stokların eritilmesi öncelikli gündemimiz” diyor ve ekliyor: “Ajandamızdaki bir diğer önemli madde yabancılara konut satışı... Bu noktada da özellikle Çin, Hindistan ve Asya pazarlarının keşfine yönelik enerji harcıyoruz.” Erden Timur, sektörden çekilen ya da konsolide olan inşaat şirketlere atıfta bulunarak “2020’de sektördeki oyuncular daha temkinli davranacak. Bölgesel analizleri doğru yapıp yatırım kararını buna göre verecekler” diyor. Bu sene konut satış rakamının toplamda 1,1-1,2 milyon bandında kalacağını öngören Timur öte yandan konut kredi faiz oranlarının yüzde1’in altında olmasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Erden Timur: Avrupa pazarında konut fiyatlarını değiştireceğiz!


Geri Dön