19 / 04 / 2024

Nef'ten Beykoz ve Çekmeköy'e yeni proje!

Nef'ten Beykoz ve Çekmeköy'e yeni proje!

Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, "İstanbul'da Çekmeköy ve Beykoz'da yeni projeler için çalışmalarımız devam ediyor. NewYork ve Almati, Kazakistan'da iki yeni projemiz 2020'nin ilk çeyreğinde satışa çıkacak" diye konuştu.



Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 'in altında olduğu yıllarda konut satışlarında hep rekorlar kırıldığını söyleyen Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, "Bu anlamda sektörün 2019'dan daha iyi geçeceğini düşünüyorum" dedi. Akşam Gazetesi'nden Future Trends ekinde yer alan habere göre; Çelik Nef Global markası altında Londra'da iki projeye başladıklarını hatırlatarak, "2020 yılında da Nef Global çatısı altında yatırımlara devam edeceğiz. NewYork ve Almati, Kazakistan'da 2 yeni projemiz 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacak. İstanbul'da ise Çekmeköy ve Beykoz'da yeni projeler için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

1- Gayrimenkul sektörü 2019 yılını nasıl geçirdi. 2019'da sektörü etkileyen en önemli faktörler neler oldu?
Durgun başlayan 2019 yılının ikinci yarısı gayrimenkul sektöründe az da olsa bir toparlama gördük. Aslında 2019 yılına KDV indirimi, tapu harcı indirimi, devlet ilk kez ev alacaklara devlet katkısının ve kredi kullanım tavanın artırılması gibi teşvik ve avantajlarla başladık. Fakat konut kredi faiz oranlarının yüzde 1,5 seviyesinde olması müşterileri beklemeye itiyordu. Bu anlamda ağustos başında Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı alması ve bunu düzenli şekilde uygulamaya devam etmesi ikinci yarıda satışları ciddi pozitif etkiledi ve 2018'de 1 milyon 375 bin konut satılmışken, bu sene 1 milyon 250 bin rakamı yakalanacak gibi.

2- 2020 yılına dair beklentileriniz nasıl? Sektörün 2020'de tekrar büyüme trendine geçeceğini düşünüyor musunuz? Önümüzdeki yıl sektörü etkileyecek en önemli dinamikler neler olacak?
Biliyorsunuz özel bankalar da artık faiz indirim kararını bir bir açıklıyor. Konut kredi faiz oranlarının yüzde 1 'in altında olduğu bir yılda konut satışları hep rekor kırdı. Bu sene de faiz oranlarının yüzde 1 'in altında seyretmesi ve konutun yatırım anlamında da fiyat baskısı kaynaklı oluşan cazibesi özellikle sıfır konut satışlarını ciddi artıracaktır kanaatindeyim.

Bu anlamda sektörün 2019'dan daha iyi geçeceğini düşünüyorum. Faiz dinamiği dışında, özellikle ilk evini alacak olanlara getirilecek bir teşvikin de sektörü olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Bunun hayati bir konu da olduğu kanaatindeyim, nitekim ülkemizde ev sahipliği oranı yüzde 60 seviyesinde. Bu oran çok uzun zamandır hatırı sayılır bir yükseliş kaydetmiyor.

3- Şirket olarak 2020'ye dair plan ve hedefleriniz nasıl? Yurtdışında planlarınız var mı?

Nef Global markası altında Londra'da iki projeye başlamıştık. 2020 yılında da Nef Global çatısı altında yatırımlara devam edeceğiz. New York ve Almati, Kazakistan'da 2 yeni projemiz 2020 yılının ilk çeyreğinde satışa çıkacak. İstanbul'da ise Çekmeköy ve Beykoz'da yeni projeler için çalışmalarımız devam ediyor.


Geri Dön