28 / 03 / 2024

Nepal'deki çığ ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor!

Nepal'deki çığ ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor!

Nepal'deki çığ ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Çığ düşmesi ve tipi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı. Dağcıların güvenliği için trekking yolunun bir kısmı kapatıldı.



Nepal'de çığ düşmesi ve tipi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 38'e çıktığı bildirildi.


Kurtarma helikopterinin dün dokuz ceset daha tespit etmesi sonucu 15 Ekim'de meydana gelen çığ düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e yükseldi.


Nepalli yetkililer, çok kullanılan Annapurna trekking yolunu, yeni yürüyüşçülerin güvenliği için bugün kapattıklarını açıkladı.


Nepal hükümeti yetkilisi Yama Bahadur Chokhyal, hava düzelince dağcıların aynı yolu kullanarak yürüyüşe çıktıklarını belirterek "Arama kurtarma ekiplerimiz, fırtınada mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalışırken yeni yürüyüşçüleri kurtarmak zorunda kaldı" dedi.


Chokhyal, dağcıların tehlikelere rağmen aynı yolu kullanmalarının kurtarma ekiplerine ek yük getirdiğini  bu nedenle yolu yürüyüşe kapattıklarını kaydederek fırtınada mahsur kalan yüzlerce kişinin çoğunun kurtarıldığını söyledi.


Arama kurtarma çalışmalarını koordine eden Nepal Trekking Acenteleri Birliği'nden yetkililer, 5 bin 100 metre yükseklikteki bulunan cesetlerin şimdilik geri getirilmesinin mümkün olmadığını belirtti.


Ölenlerden, Kanada, Hindistan, İsrail, Slovakya, Polonya, Japonya ve Nepalli 25 dağcının kimliği belirlenirken 13'ünün kimliği hala bilinmiyor.


Çığa ve kar fırtınasına, Hindistan'ın doğusunu vuran ve 20'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine yol açan Hudhud kasırgasının neden olduğu sanılıyor. 


AA


Geri Dön