28 / 03 / 2024

Nevşehir'de kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor!

Nevşehir'de kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor!

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, konut ve arazi hak sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor.



Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, konut ve arazi hak sahiplerine kamulaştırma bedellerinin ödenmesine başlanıyor. 


Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Nevşehir Belediyesi ile  TOKİ  işbirliği halinde 11 mahalleyi içine alan Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi gereğince, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yeni oluşturulan sosyal yaşam alanlarından herhangi bir konut talebinde bulunmayan hak sahipleri , proje alanındaki i konut veya arazilerinin tapularını Nevşehir Belediyesi'ne devir etmeleri halinde kamulaştırma bedellerini alabilecekler.


Açıklamada, bu durumda bulunan tapu sahiplerinin en kısa zamanda Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne tapuları ile müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. 


Kapadokya Muşkara Haber


Geri Dön