26 / 04 / 2024

Nevzat Doğan: Kaçak yapıların ısrarla karşısında olacağız!

Nevzat Doğan: Kaçak yapıların ısrarla karşısında olacağız!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, müteahhitleri uyararak, çevreyi rahatsız etmemelerini istedi. Doğan, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini de yineledi.



Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçılar Derneği Genel Başkanı Zeki Gediklioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ı ziyaret etti. Misafirlerini sıcak ve samimi bir havada ağırlayan Başkan Doğan, belediye olarak inşaat sektörü hakkındaki hassasiyetlerini dile getirdi. İnşaatların kurallara uygun olarak yapılması konusunda çok titiz davrandıklarını belirten Doğan, "İnşaat ruhsatı alırken arsanın mutlaka çevresinin kapanması, inşaat yapım süresi boyunca çevreye rahatsızlık vermeden, yolları işgal etmeden, kirlilik oluşturulmadan yapılması konularını çok önemsiyoruz" dedi. İnşaat süresinde bazı müteahhitlerin dikkatli davranmadıklarını, gerekli hassasiyeti göstermediklerini belirten Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü. 


DİKKATLİ OLMALISINIZ 


"Demirler, keresteler yolların üzerinde kalıyor ve bazen kum mıcırlar yollara dökülüyor. Maalesef kural dışı dökülen bu malzemeler trafiği aksatıp, yayaların Ulaşımını engellemekle birlikte ne yazık ki ölümlerle sonuçlanan kazalara da sebep olabilmektecür. Bahsetmiş olduğum bu olumsuzlukların aksine çok dikkatli ve titiz çalışan mütemadilerimize de teşekkür ediyorum. Şehrimizin özellikle deprem kuşağında bulunmasından dolayı da kaçak yapıya müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Kaçak yapılara müsaade ederek, inşaatları için ruhsatlarını alıp, yasalar çerçevesinde harçlarım yatıran, tüm kanunlara uyan vatandaşlara da haksızlık yapmış oluruz. Biz buna asla müsaade edemeyiz. Kaçak yapılar önce içerisinde oturanlar için büyük risk. 


TEŞEKKÜR ETTİLER 


Şehrin estetik ve imar kurallarına uyarak iş yapan vatandaşlarımıza haksızlık açısından düşündüğümüzde kaçak yapıların ısrarla karşısında olacağız ve hiçbir siyasi kaygı duymadan gerekli işlemleri ve müdahaleleri yapacağız. İzmit Belediyesi olarak özellikle şehrin süliyetinin olumlu yönde değiştirecek inşaat faaliyetlerinin yapılması arzusundayız. Bunun için özellikle kentsel dönüşüm konusunda sadece kent konut ve TOKI'nin değil özel sektöründe aynı anlayışla hareket etmesini sağlamalıyız. Vatandaşı mağdur etmeden memnun eden; vatandaşın isteği ve rızasıyla vatandaşı memnun eden kentsel dönüşüme destek veriyoruz." Kocaeli İnşaatçılar, Müteahhitler ve Emlakçdar Derneği Genel Başkanı Zeki Gediklioğlu da sıcak karşılamaları ve önemli açıklamaları için Başkan Doğan'a teşekkür ederek, inşaat sektöründeki hassas çalışmaları için İzmit Belediyesini kutladı. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön