26 / 04 / 2024

New World Architecture sergisi 30 Kasım'a kadar sürecek!

New World Architecture sergisi 30 Kasım'a kadar sürecek!

New World Architecture sergisi 5 Kasım Cuma 2012 tarihinde İTÜ Taşkışla Sinan holünde düzenleniyor. Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında Beşiktaş balık pazarı projesi ile 05-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul Tasarım Bienali'nde...



Gökhan Avcıoğlu-GAD Architecture tarafından projelendirilen ve uygulanan Beşiktaş Balık Pazarı Projesi, “The International Architecture Awards” – “Uluslararası Mimarlık Ödülleri” kapsamında Türkiye’yi temsil eden iki projeden bir tanesi olarak yer almaktadır. 05-30 Kasım tarihleri arasında Taşkışla’da bulunacak olan projeler daha sonra Avrupa ve Amerika’ da bir kaç şehirde sergilenecektir. 

Türkiye’ den GAD Architecture ve Gökhan Avcıoğlu’ nun katıldığı Tasarım Bienali’nde sergilenecek Beşiktaş Balık Pazarı Beşiktaş Belediyesi talebi ile eski pazar ve çevresinin yeniden canlandırmak ve düzenlemek amacıyla tasarlanmıştır. Yeni tasarım ünlü balık pazarı için modern ve pragmatik bir yaklaşımla çözüm sunmakta ve bölge halkının pazarı güzelleştirme çabalarına ulaşmakta yardımcı olmaktadır. Beşiktaş Balık Pazarı, sokak seviyesinde bulunan çelikten yapılmış dev bir deniz kabuğu şeklindedir. Bu şekil sayesinde bina içinde kolon kullanma zorunluluğu ortadan kalkmıştır ve bu şekilde hem geniş bir alan elde edilmiş hem de programın ihtiyaçları karşılanmıştır. 

Gad Architecture hakkında:

Global Architectural Development ortakları Gökhan Avcıoğlu ve global işbirliği içinde bulunduğu AGU, ARUP, Cecil Balmond, Philip Gumuchdijan, Jeff Lee gibi gruplar olan New York ve İstanbul tabanlı bir ofistir.1994’ten beri mimari tasarım, araştırma ve konsept tasarımı üzerinde çalışmaktadırlar. Güncel ve çağdaş mimarlık, şehircilik, yazılım, tüketici davranışları ve alışkanlıkları ve projelere bütünsel yaklaşım, ilgi alanları içerisindedir. GAD mimarlığı deneyime dayanan bir pratik olarak görür; tarihsel emsalleri ve yeni yolları karşılıklı yararlılık içerisinde bir araya gelebilecek şekilde değerlendirir.Global Architectural Development mimarlığa yenilikçi yaklaşımlar arar; projeler ve fikirlerle yeni mekansal deneyimler oluşturur.

The Chicago Athenaeum: Museum Of Architecture &Design

1988 yılında kurulan Müze kendini mimari, endüstriyel ürün tasarımı, grafik ve kentsel tasarım gibi tasarım ve sanat disiplinlerine adamıştır. Chicago Athenaeum Müzesi misyonu iyi tasarım konusunda olgunlaşmış toplumsal bir bilinç geliştirmek  ve tasarımın çevre ve hayatlarımızı olumlu yönde değiştirmesini desteklemektir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan tek bağımsız müze olan Chicago Athenaeum Müzesi tasarımda yenilikçi ve yol gösterici bir pozisyondadır. Aynı zamanda müze, Amerika Birleşik Devletleri, yanı sıra Avrupa, Asya ve Amerika’ da mimarlık ve tasarım üzerinde önemli sergiler hazırlayarak uluslararası programlarını genişletmektedir.

The European Center For Architecture Art Design& Urban Studies

Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ) kendini bütün bir şehirden tek bir yapıya kadar, bütün yapılaşmış çevre ile ilgili gelişen ve değişen toplumsal bilincin eğitilmesine adamıştır. Organizasyon tam bir küresel erişimini koruyarak temelde Avrupa merkezli coğrafi bir yelpazede, tüm Avrupa Birliği ve Avrupa içinde olmayan diğer ülkeleri kapsamına almaktadır. Aynı zamanda, Avrupa yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Asya ve Amerika’ da mimarlık ve tasarım üzerinde önemli sergiler hazırlayarak uluslararası programlarını genişletmek çabasındadır.


Geri Dön