25 / 04 / 2024

Nezih İnşaat kentsel dönüşüm projelerine devam edecek!

Nezih İnşaat kentsel dönüşüm projelerine devam edecek!

Nezih inşaat firma sahibi İsmail Nezihoğlu,bir buçuk ay önce, Nezih İnşaat olarak Kentsel Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2. mesken evleri ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ve çalışmaların koordineli bir şekilde devam ettiğini söyledi.



Çalışmalarla ilgili bilgi veren firma sahibi İsmail Nezihoğlu, "Yaklaşık bir buçuk ay önce, Nezih İnşaat olarak Kentsel Dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2. mesken evleri ile ilgili bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızı koordineli bir şekilde sürdürmekteyiz. Müracaat için gerekli vekâletleri tamamlayıp ilgili kuruluşlara, müracaatımızı yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği, Kentsel Dönüşüm yetkili kuruluşu, risk raporu için binalardan beton numunelerini almaya başladı. Bu aşamadan sonra ilçe belediyemizin müsaadeleri ve belirleyeceği çerçeve içerisinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Belediyemiz tarafından takdir edilecek olan emsal yoğunluğa göre dairelerin kaç metrekare olacağını belirleyip, proje çizim çalışmalarımıza başlayacağız." dedi. 


Yapmış olduğumuz toplantılarda bize gösterilen teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz diyen Nezihoğlu,mesken evleri sakinlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bize gösterdikleri güvene layık olabilmek için, atacağımız adımlara çok dikkat ediyoruz. Tamamen eşit haklara sahip olan 2. mesken sakinlerinin haklarını koruyup, dürüstlük çizgisinden kesinlikle ayrılmadan çalışmalarımızı şeffaf bir şekilde sürdürüyoruz.Daire sahiplerinin bundan sonraki yaşamlarını daha güvenli devam ettirebilmeleri için bu evlerin mutlaka dönüştürülmesi gerektiğini biliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımıza önem veriyoruz. 30 yıl önce yapılan bu binalar verimli ömrünü kesinlikle doldurmuş, artık kitlesel tehlike arz etmektedir.Kaldı ki yenilendiğinde çağdaş bir yaşam alanı oluşacak, çevre düzenlemesi, peyzaj çalışmaları, otoparkları, çocuk parkları ve diğer sosyal donatılarıyla yüksek yaşam standardına kavuşulacaktır." İfadesini kullandı.

 

Nezihoğlu, şunları kaydetti: "Şimdiye kadar üç defa toplantı düzenledik.Çeşitli konuları konuştuk. Bu günlerde yapacağımız bilgilendirme ve istişare toplantısında; hangi aşamaya geldiğimizi, bundan sonra izleyeceğimiz yolları, insanlarımızın dileklerini, taleplerini ve önerilerini dinleyecek, fikir alış verişlerinde bulunacağız. Bize henüz vekâlet vermemiş olan daire sahipleri varsa onlara da kira yardımı için bireysel olarak müracaat yapabileceklerini ve çevre ve şehircilik bakanlığına bağlı hangi birimlere başvuracaklarını anlatıp, geç kaldıkları takdirde kira desteğini alamayacaklarını anlatacak, mağdur olmamaları için yönlendireceğiz." 


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön