19 / 04 / 2024

NG Kütahya Seramik, 225 milyon TL'ye Kütahya'da yeni fabrika kurdu!

NG Kütahya Seramik, 225 milyon TL'ye Kütahya'da yeni fabrika kurdu!

NG Kütahya Seramik, 225 milyon TL yatırımla Kütahya'da açtığı yeni fabrikasıyla bir ilke daha imza attı ve seramik sektörüne yön verecek nitelikte büyük ebatlı karolar üretmeye başladı...



NG Kütahya Seramik’in mimari projelere özel üretim yapan fabrikası teknolojisiyle dünyada bir ilk olacak.


NG Kütahya Seramik, 225 milyon TL yatırımla Kütahya'da açtığı yeni fabrikasıyla bir ilke daha imza attı ve seramik sektörüne yön verecek nitelikte büyük ebatlı karolar üretmeye başladı. NG Kütahya Seramik'in yeni fabrikasında Türkiye'de ve dünyada ilk kez 160x480 cm boyutuna kadar karolar üretiliyor. 


Fabrika, mimarların ve mimarlık ofislerinin projelerine yönelik özel üretim taleplerine birebir yanıt verebilecek kapasiteye sahip. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, "Yeni fabrikamızın esnek üretim kapasitesi sayesinde, NG Kütahya Seramik mimarların ve mimari ofislerin önümüzdeki dönemde en önemli çözüm ortağı olacaktır," dedi. NG Kütahya Seramik'in yeni fabrikası aynı zamanda çevreci özellikleriyle de dikkat çekiyor.


Seramik sektörünün öncüsü NG Kütahya Seramik, Kütahya'da açtığı yeni fabrikasıyla bir ilke imza atarak Türkiye'nin ve dünyanın en büyük ebatlı karolarını üretmeye başladı. 


225 milyon TL yatırım bedeli olan fabrika dünyanın en esnek üretim teknolojisine sahip. 300 kişinin çalıştığı fabrika, büyük ebat teknik granit seramik üretim kapasitesi ve teknolojisi ile dünya seramik sektörüne adını altın harflerle yazdırdı. 



TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN EN BÜYÜK KAROLARI


NG Kütahya Seramik, yeni fabrikasında Türkiye'nin en büyük teknik granit seramiklerini üreterek seramik sektörüne yön vermeye devam ediyor. 77.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 320.000 metrekare arsa üzerine kurulan fabrikada yılda 10 milyon metrekare kapasiteyle büyük ebatlı teknik granit seramik üretimi yapılıyor.


Türkiye'nin en büyük granit seramik üretimini gerçekleştiren tesis, lamina, granit seramik ve sırlı porselen ürünler üretebilecek son teknolojiye sahip. NG Kütahya Seramik'in yeni fabrikasında 60x60, 80x80, 60x120, 120x120, 80x160, 120x240 ve 160x480 ebatlarındaki karolar üretiliyor. NG Kütahya Seramik fabrikasında üretilen büyük ebatlı karolar iç ve dış mekanlarda kullanılabiliyor.


NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, fabrikanın yalnızca NG Kütahya Seramik için değil, seramik sektörümüz ve tüm ülkemiz için son derece önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "NG Kütahya Seramik olarak biz her zaman 'ilk'leri hayata geçirdik. Türkiye'nin en büyük showroom'ları ve uluslararası alanda ülkemize ilk kez getirdiğimiz ödüller bunlardan yalnızca bazıları. Yeni fabrikamız Türkiye'nin en büyük granit seramik üretim kapasitesine sahip. Bu anlamda yalnızca Türkiye için değil dünya için de bir ilki gerçekleştirdik. Bu fabrika ile bugüne dek dünyada üretilmesi imkânsız olduğu düşünülen ürünlere imza atıyoruz. 160x480 cm ebadına kadar karolar üretebiliyoruz. İhracat anlamında Avrupa ve Amerika'nın yanı sıra Rusça konuşulan ülkeler ve Asya ülkeleri en önemli hedeflerimiz. Yeni fabrikamızda üretilen karoların önemli bölümünün ihraç edileceğini öngörüyoruz. Yeni ürünlerimizi dünya pazarlarına ilk defa Eylül ayın içerisinde İtalya'daki Cersaie Fuarı'nda sunacağız."



MİMARLARA ÖZEL ÜRETİM YAPAN FABRİKA


Üretimine başlanan büyük ebatlı karoların çağdaş mimari alanlara daha kusursuz yüzeyler kazandıracağını belirten Erkan Güral, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mimar ve tasarımcılara projelerinde özgürlük sunuyoruz. Fabrikamızın sahip olduğu teknoloji ve imkânlar sayesinde üretim olanaklarımız son derece esnek. Mimar ve iç mimarların tüm isteklerini karşılayabilecek esnek bir yapıya sahibiz ve fabrikamız bu niteliğiyle de dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Mimari projelerdeki gereksinimlere yönelik özel üretim gerçekleştirebiliyoruz. 6 mm ile 20 mm arasında bir kalınlıkta granit seramiklerin üretilebildiği fabrikamız ile dış cephe kaplamaları için ince ürün sunuyoruz ve böylece binaya binecek olan yük azalıyor. Yere ve duvara kolayca döşenebilen ürünler sunuyoruz. Tüm bu hususları dikkate aldığımızda diyebiliriz ki, mimarların ve mimari ofislerin önümüzdeki dönemde en önemli çözüm ortağı NG Kütahya Seramik olacaktır. Bütün bunların yanı sıra NG Kütahya Seramik olarak büyük gurur duyduğumuz yeni fabrikamız, dışarı hiçbir atık çıkarmama özelliğiyle sektörümüze öncü ve örnek olacak bir noktada bulunuyor."



NG KÜTAHYA SERAMİK'İN YENİ FABRİKASI ÇEVRECİ ÖZELLİKLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR


NG Kütahya Seramik'in yeni fabrikasın en önemli özelliği ise dışarı kesinlikle atık su çıkmıyor oluşu. Fabrikada üretim esnasında oluşan atık sular arıtılıyor ve üretim işleminde değirmenlerde değerlendiriliyor. Fırınlardan çıkan hava ise tekrar sistem içinde döndürülerek ısı konusunda %55-%60 civarında bir tasarruf elde edilmesini sağlıyor. Fabrikada gerçekleştirilen paketleme işlemlerinde de hiçbir atık ortaya çıkmıyor. Üretimde kullanılan oksijen yanmalı frit fırınları da yine doğa dostu ve çevreci bir yapıya sahip. 


Sabah 


Geri Dön