29 / 03 / 2024

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Gökova Körfezi'ndeki Karaca Adası'nın fiyatı 225 milyon TL'ye çıktı!

Muğla Gökova Körfezi'nde yer alan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.



Muğla Gökova Körfezi'nde bulunan 316 bin metrekarelik Karaca Adası'nın fiyatı 50 milyon TL artırıldı ve 225 milyon TL'ye çıkarıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Karaca Adası, Amerika'da yaşamını sürdüren Türk iş insanı tarafından 7 yıldızlı otel inşa edilmek için 1980'de alındı. Son zamanlarda sık sık güngeme gelen Cumhurbaşkanlığı konutu karşısında yer alan 316 bin metrekare alana sahip ada, 1983'te birinci derece SİT alanı ilan edilmişdi.

Karaca Adası'nı alan iş insanı, 41 sene boyunca adanın vergilerini ödedi, fakat SİT alanı olması sebebiyle otel yapamadı. Otel yatırımını askıya alan  iş insanı, adayı Eylül 2019'da da 210 milyon TL'den Karaca Adası'nı satışa sundu. 

Göz dolduran Karaca Adası'nın fiyatı en son geçtiğimiz Şubat'ta yapılan 35 milyon TL'lik indirimle 175 milyon TL'ye indi. Karaca Adası yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi görmesine karşın Ada için kimse istenen bedeli vermedi.

Ada satılamadı ve fiyatı 5 ay sonra yeniden artırıldı. Yapılan fiyat artışıyla Karaca Adası'nın metrekare fiyatı 712 liraya çıkarıldı ve toplam satış bedeli 225 milyon lira olarak belirlendi. 11 Haziran 2021 tarihinde verilen yeni ilana göre, Karaca Adası'nda her biri 50 ile 100 metrekare büyüğe sahip toplamda 3 müstakil evin yer aldığı bildirildi. Ayrıca bunlar dışında adanın mevcut durumu masaya yatırıldığında adanın mevcut imar durumuna göre günübirlik konaklama, yeme-içme ve marina yapılabileceği  açıklandı.

Gökova Körfezi ndeki Karaca Adası nın fiyatı 225 milyon TL ye çıktı!

Krediye uygun satılık ada

Karaca Adası'nın satışını takip eden İstanbul merkezli emlak şirketi yönetici ortağı Uğur Özcan, fiyatı 225 milyon TL'ye çıkan Karaca Adası'nın krediye uygun olduğunu dile getirdi.

Özcan, Karaca Adası'nın 1983'te birinci dereceden SİT alanı ilan edildiğini dile getirerek, adayı alan Türk iş insanının da mağdur olduğunu kaydetti.

Karaca Adası'nın fiyatında 35 milyon TL'lik indirim!


Geri Dön