19 / 04 / 2024

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümün başladı!

Nihat Çiftçi: Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümün başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlatmak üzere "Hizmet Değerlendirme Toplantısı"nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.



Çiftçi yaptıkları ve yapacakları projelerle Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümün başladığını ifade etti. Hotel El Ruha'da gerçekleştirilen "Hizmet Değerlendirme Toplantısı"'na  Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ile diğer AK Partili İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, ve Meclis Komisyonları Başkanları ve çok sayıda  gazeteci ve köşe yazarları katıldı. , 

"Hizmet Değerlendirme Toplantısı"'da gazeteci ve köşe yazarlarına   Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa genelinde yapılan, devam eden ve 2016 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat  Çiftçi 2016 yılınde bir çok projeyi başlatacaktlarını ifade edeek " 2016 yılı hizmet yılı olacak" dedi.   

Birlik ve beraberlik içerisinde Şanlıurfa'yı inşa edeceklerinin altını çizen Nihat Çiftçi, 2 bin 600  yerleşim yeri bulunan Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında yapılan ve 2016 yılında yapılacak olan hizmetleri kamuoyuyla paylaşmak üzere İlçe Belediye Başkanları ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Konu başlıkları altında katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştiren Çiftçi şunları aktardı;


"YOL VE ALT YAPI SORUNUNU İYİLEŞTİRDİK"

Şanlıurfa'nın alt ve üst yapı sorununu ciddi bir şekilde iyileştirdiklerine dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak yüzölçümü geniş bir yol ağına sahip Şanlıurfa'mızda büyük hizmetlerimizden biri olan kent merkezi ve ilçe yol ağımızda, 1 milyon 25 bin metrekare sıcak asfalt, 377 Kilometre beton yol, yaklaşık 2 bin kilometre stabilize ile bin 300 km sathi asfalt çalışmalarını tamamladık. Şanlıurfa'yı daha yaşanabilir hale gelmesi ve yaşam kalitesinin yükseltmesi için merkez ve ilçelerimizde bulunan mahallelerde 1 milyon 24 bin metrekare parke çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Yine yapmış olduğumuz yol yapım çalışmalarıyla birlikte Şanlıurfa'nın bir çok yerinde aynı anda başlatmış olduğumuz alt yapı çalışmalarında ise 118 kilometre kanalizasyon şebekesi döşerken, vatandaşlarımızın kaliteli ve hijyenik şartlarda içme suyu kullanabilmeleri için de 119 kilometre içme suyu hattı döşedik" dedi. 


"DAHA YAŞANABİLİR VE YEŞİL BİR ŞANLIURFA İNŞAA ETTİK"

Çiftçi, 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok çalışmaya imza attıklarını belirterek , "Daha yaşanabilir ve yeşil bir Şanlıurfa için merkez ve bütün ilçelerin girişlerinde, ana arterlerde, paklarda ve orta refüjlerde 1 Milyon 250 bin çiçek dikimi, 174 bin ağacın yanı sıra 450 bin metrekarelik yeşil alanda çalışmalar yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Toplu Taşıma hizmet kalitemizi arttırmak  adına mevcut toplu taşıma hatlarına 15 yeni hat ekleyerek 55 toplu taşıma aracını filomuza kattık. İnşallah ilerleyen günlerde yeni alacağımız toplu taşıma araçlarıyla birlikte bu sayıyı 81'e çıkartacağız. 2015 yılı içerisinde kurmuş olduğumuz Katı Atık Bertaraf Tesisinde çöpten enerji üretimi için bütün çalışmalar tamamlandı. Bu tesisimizde Allah'ın izniyle  1 Ocak'tan itibaren elektrik üretimine başlıyor. Projemiz kapsamında Yeni Lotlar, Ayrıştırma Tesisi, Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi, Kojenerasyon Tesisi ve Kompost Tesisi yer alıyor. Sosyal Belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini bir bir gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 53 bin vatandaşımıza gıda ve temizlik paketi ile giysi, 24 bin çocuğumuza kırtasiye yardımında bulunurken, 3 bin 638 hanım kardeşimize de mikro kredi desteği sağladık. Günlük 20 bin vatandaşımızın faydalandığı 12 Çorba Evi ve 6 Çorba Dağıtım Merkezi ile şuana kadar 11 Milyon 376 bin kişiye ücretsiz çorba ikramında bulunduk. Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında yer alarak 329 engelli kardeşimize de çeşitli yardımlarda bulunduk. Kadın Kültür ve Gençlik Merkezlerimizde açtığımız 143 kurstan 25 bin 997 vatandaşlarımız kursiyer olarak faydalandı" dedi.


"HİJYENİK VE STANDARTLARIN ÜSTÜNDE İÇME SUYU SAĞLIYORUZ"

Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından biri olan alt ve üst yapı sorunlarını bitireceklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Hilvan ilçemizin yıllardır devam eden içme suyu sorunu Hilvan İçme Suyu Projesiyle sona erdi. Vatandaşlarımıza daha kaliteli su verebilmek için açmış olduğumuz yeni su depolarıyla hijyenik ve standartların üstünde içme suyu sağlıyoruz. Şebekelerde meydana gelen sıkıntıları da gideriyoruz" dedi.


BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Devam eden çalışmaları da anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 2015 yılında dev projelere imza atarak Şanlıurfa'da değişim ve dönüşümü başlattıklarını ifade ederek, "11 Nisan Şehir Parkı, GAP Vadisi I. Etabı (Cumhuriyet Park), Ahmet Yesevi mahallemizde bulunan Selahaddin-i Eyyubi Parkı, SUKAY Projesi, Kale Eteği II Etap Projesi, Yenice Kapalı Spor Salonu Projelerimizin temellerini attık ve buralarda çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. Allah'ın izniyle projelerin tamamlanmasıyla Şanlıurfa, yıllardır beklediği yeni yaşam alanlarına ve çok amaçlı sosyal alanlarına kavuşacak" dedi.  

İlçelerimizde yaşanan atık su sorununu da bitirmek için başlatmış olduğumuz Hilvan ve Bozova Atık su tesislerimizde çalışmalarımız bitme aşamasındadır. Allah'ın izniyle bu çalışmaları bütün ilçelerde de tek tek hayata geçireceğiz. Yine Siverek'in ardından Birecik ve Hilvan İlçelerimizde de yağmur suyu drenaj çalışmalarımız sürüyor" dedi.



"2016, HİZMET YILI OLACAK"

2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalardan bazılarına değindikten sonra 2016'nın Şanlıurfa için çalışma ve hizmet yılı olacağına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Allah'ın izniyle Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz ile koordinasyonlu bir şekilde Şanlıurfa'yı yeniden inşa edeceğiz. Eyyübiye bölgesinde yeni yaşam alanları oluşturmak ve değişimi gerçekleştirmek için Belediye Başkanı arkadaşlarımızla gerekli görüşmeleri sağlıyoruz. Kırsal ilçelerde yaşanan yol, alt yapı ve kültürel çalışmalar hakkında gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Amacımız ilçelerimizde yaşanan alt ve üst yapı sorunlarını bitirmek. Önceliğimiz bütün ilçelerimizde İçme suyu, Atık su ve drenaj çalışmalarını tamamlayarak toplamda 3 bin 500 kilometre yol yapmaktır" dedi.



"ŞANLIURFA'YI TURİZM ŞEHRİ YAPACAĞIZ"

Şanlıurfa'da yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için 2016 yılında yeni trafik düzenlemeleri yapacaklarını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Yapacağımız yeni düzenlemeler ile birlikte kent merkezinin önemli yerlerine 4 adet Dalgeç'in yanı sıra toplu taşıma araçlarında yeni otobüsler alarak ve trafikte yeni düzenlemeler getirerek trafik sorununu çözeceğiz. Tarihi ve kültürel anlamda Şanlıurfa'da tarihi gün yüzüne çıkaracağımız Kızılkoyun'da 53 mağaranın çevre düzenleme projesini hayata geçiriyoruz. Balıklıgöl platosunda bulunan Mevlihane'yi restore etmek için projelendirme çalışmalarına başladık" dedi. 

Şanlıurfa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesini yapacaklarını ifade eden Başkan Çiftçi, "Yapacağımız tesis ile merkez ilçelerden toplanan atıksu arıtılırken, tesisin ihtiyaç duyduğu elektrik de üretilebilecek. Arıtılan atık sular tarımsal sulamada kullanılabilecek. Yine  Viranşehir Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımına 2016 yılında başlayacağız. Siverek'te yıllardan beri devam eden içme suyu sorununu ortadan kaldıracak olan Siverek İçme Suyu Projesi'nin ihalesini bu yıl yapacağız. Proje kapsamında Fırat Nehri'nden ilçeye içme suyu hattı çekilecek." dedi.

Önümüzdeki günlerde alacakları 26 otobüsün yanı sıra 2016 yılında toplu taşımada kullanılmak üzere 20'si körüklü, toplamda 30 adet yeni otobüs alacaklarını anlatan Başkan Nihat Çiftçi, Böylelikle Büyükşehir olarak 111 otobüsü araç filolarına katmış olacaklarını söyledi. 

Tüm ilçelerde, semt pazarları, prestij caddeler, spor ve kültür merkezleri kuracaklarının altını çizen Başkan Çiftçi, ilçelerdeki mezarlıkların da düzenlemesini yapacaklarını sözlerine ekledi. 

2015 ve 2016 yıllık değerlendirmesini basın mensuplarının sorularıyla devam ettiren Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin Madde bağımlılığı ile mücadeleyi şehir olarak topyekûn yapılmasının önemine değindi. Başkan Nihat Çiftçi bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak bir çok kamu kurum ve kuruşlarla birlikte önemli çalışmalarının olduğunu söyleyerek, "Bakanlık olarak şehrimizde AMATEM kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bizler de geleceğimiz olan gençlerimiz için hizmet ediyoruz. Bu gençlerimize yönelik birçok çalışmamız var. Aile bireyleri birlikte el ele verip bu sorunun üstesinden geleceğiz. Aile bireylerimizden bu konuda daha hassas davranmalarını rica ediyorum" dedi.

Başkan Nihat Çiftçi, Karaköprü ilçesinde kongre merkezinin inşaatının sürdüğünü hatırlatarak, "Allah'ın izniyle Fuar merkezimizi Karaköprü ilçemizde belirlediğimiz 80 dönüm araziye kuracağız. Karaköprü Belediye Başkanımızla bu konuyu görüşüyoruz. İnşallah En kısa sürede Şanlıurfa'ya bu merkezi kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


Gap Gündemi


Geri Dön