19 / 04 / 2024

Nihat Özdemir Türkiye'nin en büyük eğitim merkezini Siirt'e yapıyor!

Nihat Özdemir Türkiye'nin en büyük eğitim merkezini Siirt'e yapıyor!

Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yeni Mahallede yapımına başlanan 82 derslikli İmam Hatip Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu...




Siirt'te yapımına başlanan ve 33 milyon liraya mal olacak olan Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi ve eğitim kompleksinin önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanıyor. 


Vali Ahmet Aydın ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Yeni Mahallede yapımına başlanan 82 derslikli İmam Hatip Lisesi inşaat alanında incelemelerde bulundu. 


Vali Aydın, burada yaptığı açıklamada, Limak Holding tarafından il merkezinde yapımı hızla devam eden 82 derslikli İmam Hatip Lisesi ve eğitim kompleksinin 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmete gireceğini belirtti. 


Hizmete girecek olan okulun Siirt'te yapılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Aydın, Siirt için hayati öneme haiz eğitim merkezinin 33 milyon liraya mal olacağını, Siirt'te eğitim alanında büyük bir ihtiyacını gidereceğini söyledi. 


Vali Aydın, Başbakan Erdoğan'ın okulun yapımıyla ilgili talimat verdiğini anımsatarak, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt ziyaretinde verdiği talimatla yapılan 82 derslikli İmam Hatip Lisesi ve eğitim kompleksi, geleceğimizin teminatı çocuklarımız geleceği için en önemli ve çok hayırlı yatırımdır. Bu anlamlı yatırımı ilimize kazandıran başta sayın Başbakanımıza ve Nihat Özdemir'e Siirt halkı adına teşekkür ediyorum" dedi. 


Siirt'e eğitim alanında çok önemli bir yatırımı kazandıracaklarını kaydeden Özdemir ise, bu bölgede yatırım yapmaya kararlı olduklarını bildirdi. 


Özdemir, eğitim kompleksinin 14 bin metrekarelik alan üzerine 82 derslikli lise, 635 kişilik kız yurdu, bin kişilik konferans salonu ve bin kişilik spor salonu ile uygulamalı mescitten oluştuğunu kaydetti. 


Türkiye'nin en büyük eğitim merkezinin Siirt'te yapıldığını ifade eden Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu da, eğitim kompleksinin kentte büyük bir memnuniyet ve heyecan yarattığını aktardı. 



Siirt Manşet


Geri Dön