19 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir için hayata geçireceği projeler hakkında konuştu. Zeybekci, İzmir'de dikey yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi.



AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, yeni dönemde İzmir için hayata geçireceği projelerini açıkladı. ''Zeybekci ile çok farklı bir İzmir görecekler" diyen Zeybekci, merak edilenleri cevaplandırdı.

''Herkesten oy alacağım"

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir'de iddia edilen kaygıların çok minimal düzeyde olduğunu dile getiren Zeybekci, "Bana oy vermeyeceklerini söyleyenlerden bile oy alacağım"şeklinde konuştu. 

''İzmir'de oturacağım''

"İzmir'de 'nerede yaşıyorsunuz' diye sorduğunuzda başını öne eğen kimseler vardır, söylemek istemezler. Ben o semtte oturacağım'' diye konuşan Zeybekci, göreve geldiğinde ilk 6 ay gece gündüz çalışacaklarını söyledi. 

Zeybekci'nin konuşmasından öne çıkan ana başlıklar: 

İzmir'in kaderini oylayacaklar

Bu tamamen CHP'yi ilgilendiren bir konu. Benim için hiç farketmez. Aziz Kocaoğlu mevcut belediye başkanıdır. Milletin iradesine saygı göstermek gerekir. Onun dışında söyleyeceğim bir şey yok. Biz şu anda İzmir'in kaderini düşünüyoruz. Orada AK Parti'nin kaderi demek son derece yanlış olur. Biz 31 Mart seçimde İzmirliler'in, İzmir'in geleceğine oy vereceklerini, kaderini oylayacaklarını düşünüyoruz. Bizim İzmir'in gönlüne girme gayretimiz 7 gün 24 saat anlatmak. Demokrasinin gereği İzmirli'nin huzuruna çıkıp projelerimizi, hikayelerimizi, gelecek projelerimizi anlatmak.

Biz İzmir'i dünyaya hitap ettireceğiz

İzmir'i turizm, bilim teknoloji, sağlık, spor, kongre merkezi yapmak istiyoruz. İhracat merkezi, serbest bölgeler şehri yapmak istiyoruz. Geriatri merkezi yapmak istiyoruz. Kimin için? Kime hitaben? Dünyaya hitaben. Böyle bu  durumda İzmir'in altyapısını hazırlayarak yapmanız lazım. Bütün bunlarda dünyaya hitap edeceğiz. Biz İzmir'i dünyaya pazarlayacağız. Dünyaya pazarlanacak kalitede, evsafta, altyapıda bir şey yaratamıyorsanız ne anlam ifade ediyor?

Menemen harika, Bergama süper

İzmir'in çocuklarının, gençlerinin, genç kızlarının nerelesin dendiği zaman başını ona eğdikleri yerde gitip oturacağım ben. Kesinlikle orada oturacağım. Kordon'daki restoranları severim. Güzelbahçe'yi, Gaziemir'i severim. Menemen harika, Bergama süper. Dikili, Karaburun, izmir gökkubbe altında yaratılmış en güzel topraklardır.

Bütün yapıları rengarenk boyatacağız

İzmir'in misafire gösterebilecek, gösterilmeyecek bazı noktaları var. O şehirin önce tozunu alıp, makyajını yapacağız. Yeşildere, Karabağlar'da oralarda gördüğümüz bütün yapıları rengarenk boyayacağız. Ondan sonra temizlik yapacağız. Maalesef İzmir katı atıkta bizim başımızı aşağı indiriyor.

İzmir'de dikey yapılaşma olmayacak

İzmir'de yapılara görüntü anlamda ben de karşıyım.  Ama bunlara leke koymamak lazım. Bunlar bir değerdir. Hepsine tu kaka diyerek işin içine girmemek lazım. Ama artık İzmir'in geleceğini söylemek lazım. İzmir'de bu olmayacak.

Tüm İzmir'e hitap edeceğiz

Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen Kürt kökenli İzmirli kardeşlerimiz var. Biz tüm İzmir'e hitap edeceğiz. Projelerimizi anlatacağız, onlarla ideolojik anlamda değil tüm İzmirlilere hitap ettiğimiz şey için İzmir'in İzmir'e sahip çıkmalarını isteyeceğiz. Onlar bizim hemşehrilerimizdir, şuradan olmaları, buradan olmaları hiç bir şey ifade etmiyor. İzmir'i o noktaya götürmemek lazım.

Çok fazla projemiz var

15 başlık var. ulaşım dediğimiz zaman bunun içinde 50-60 proje var. Spor dediğimizde çok fazla sayıda projemiz var. Önümüzdeki hafta Çarşamba, Perşembe, Cuma gününden birinde tanıtacağız.

Mega projelerle İzmir dünya şehri olacak

İçme suyu, İzban, ulaştırma hükümetin kaynaklarıyla yapıldı. Çanakkale Köprüsü, Çandarlı-Aliağa üzerinden İzmir'e bağlanıyor. Ankara-İzmir Hızlı Treni.  Antalya ve İzmir otoyolla bağlanacak. Tüm bunları hayal ettiğinizde bu yollar İzmir'e çıkıyor. Peki İzmir buna hazır mı? İşte şimdi tam zamanı. O mega projele bittiğinde işte o zaman İzmir bir dünya şehri olacaktır.

Kentsel dönüşüm vatandaşın rızasıyla yapılacak

Kentsel dönüşüm vatandaşların oldukları yerde kalarak, onların rızasını alarak yapacağız. Bütün hepsini tetkik ediyoruz. En son imar barışıyla ilgili baktığımızda İzmir Türkiye'de bir numara. İmar barışı nüfusa kaydetmek demek. Gayrimeşru bir kişiyi nüfusa kaydediyorsunuz ki, ondan sonra onu hukuken muhatap haline getiriyorsunuz.

İzmir Karşıyaka Stadı'na kavuşacak

İzmir'de üretilen çöpün tamamının yakılarak, enerjiye dönüştürülerek yüzde 20'sini yeniden dönüştürülecek. Bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Karşıyaka Stadı'nın ihalesinin yapılmasını sağlayacağız. Kafkaf inşallah tekrar stadına kavuşacak.

Nihat Zeybekçi kimdir?


Geri Dön