28 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci'den mütekabiliyet yasası açıklaması!

Nihat Zeybekci'den mütekabiliyet yasası açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin açıklamasının ayrıntılarına ulaşıldı.



HABERTÜRK, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin açıklamasının ayrıntılarına ulaştı. Bakanlar Kurulu'na sözlü öneride bulunan Zeybekci'nin, "Akdeniz'deki rakip ülkeler de konut satışında bizimle rekabete girdi. Biz vatandaşlık vererek öne geçelim" dediği öğrenildi. Zeybekci, bu konuda TBMM açılır açılmaz yasal düzenleme yapılmasını istedi. 


Vatandaşlık hakkının, konut alan kişilerin yanı sıra yatırım yapan yabancılara da tanınmasını öneren vize gibi Zeybekci, vatandaşlık hakkına ek olarak uzun süreli vize gibi seçeneklerin de devreye alınabileceğini belirtti. Türkiye'de konut satın alan ve vatandaşlık hakkı elde eden kişiler, öncelikle ülkeye vizesiz olarak girebilecek. Tüm Türk vatandaşları ile aynı haklara sahip olacak yabancılar, isterlerse Türkiye'de istedikleri iş kolunda çalışabilecek. Yabancıların, askerlikten muaf tutulması düşünülüyor. 


Habertürk/Deniz Çiçek




Geri Dön