29 / 03 / 2024

nihat zeybekciden mütekabiliyet yasası açıklamaları

nihat zeybekciden mütekabiliyet yasası açıklamaları

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin açıklamasının ayrıntılarına ulaşıldı.

Miami son yılların gözde yatırım bölgesi oldu!

Yurt dışından ev satın almak son birkaç yıldır ülkemiz vatandaşları arasında yaygınlaşan bir pratik haline geldi. Mütekabiliyet Yasası gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın almak hakkına sahip oluyor. 

Nihat Zeybekci: Libya ile müteahhit sorununu çözeceğiz!

Libya-Türkiye Yatırım ve Kalkınma Konferansı'nda konuşma yapan Nihat Zeybekci, müteahhitlik firmaları ile işveren kuruluşların bir an önce görüştürülmesi gerektiğini söyledi...

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Bakanlık müteahhitlik sektörü için TMB ile birlikte hareket edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci̇, müteahhitlik sektörünün yurt içi ve dışında güçlenebilmesi için TMB ile birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Uğur Dumankaya'dan mütekabiliyet yasası açıklaması!

Nihat Zeybekci’nin yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınması için bakanlık olarak çalıştıklarını söylemesi sektöre umut yarattı. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Nihat Zeybekci'den mütekabiliyet yasası açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin açıklamasının ayrıntılarına ulaşıldı.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Mütekabiliyet Yasası sektöre 4,5 milyar dolar katkı sağladı!

Mütekabiliyet Yasası’nın çıkarılmasının ardından, konut sektörünün 4,5 milyar dolarlık hacme ulaştığını ifade eden Çelik, satılan her konutun yüzde 5 ila 10’unun yabancıların alması durumunda ise bu rakamın 15-20 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Arapların yeni gözdesi devre mülkler oldu!

Coğrafi olarak adeta ateş çemberinin ortasında yer alan Türkiye, etrafındaki savaşlar ve krizlere rağmen yabancıların gözdesi olmaya devam ediyor. Mütekabiliyet Yasası sonrası Türkiye’deki konutlara yoğun ilgi gösteren Arapların yeni gözdesi devre mülkler

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gelecek dönemde özellikle kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının sektörü hareketlendirmeye devam edeceğini, sektörün dinamosu olacağını söyledi.

nihat zeybekciden mütekabiliyet yasası açıklamaları Haberi

nihat zeybekciden mütekabiliyet yasası açıklamaları

HABERTÜRK, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Türkiye'den konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesine ilişkin açıklamasının ayrıntılarına ulaştı. Bakanlar Kurulu'na sözlü öneride bulunan Zeybekci'nin, "Akdeniz'deki rakip ülkeler de konut satışında bizimle rekabete girdi. Biz vatandaşlık vererek öne geçelim" dediği öğrenildi. Zeybekci, bu konuda TBMM açılır açılmaz yasal düzenleme yapılmasını istedi. 


Vatandaşlık hakkının, konut alan kişilerin yanı sıra yatırım yapan yabancılara da tanınmasını öneren vize gibi Zeybekci, vatandaşlık hakkına ek olarak uzun süreli vize gibi seçeneklerin de devreye alınabileceğini belirtti. Türkiye'de konut satın alan ve vatandaşlık hakkı elde eden kişiler, öncelikle ülkeye vizesiz olarak girebilecek. Tüm Türk vatandaşları ile aynı haklara sahip olacak yabancılar, isterlerse Türkiye'de istedikleri iş kolunda çalışabilecek. Yabancıların, askerlikten muaf tutulması düşünülüyor. 


Habertürk/Deniz...