19 / 04 / 2024

Nilüfer'de tapu sevinci!

Nilüfer'de tapu sevinci!

Uygulama sonucunda yeni imara açılan Nilüfer İrfaniye Mahallesinin yerleşik alanı korunarak, konut gelişme alanları, yapılaşmaya uygun hale getirildi. Çalışma sonucunda mahalle sakinlerine tapuları da verildi.



İrfaniye Mahallesi sakinleri, şuyulandırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından tapularını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in elinden aldı. 


Nilüferdeki İrfaniye Mahallesi gelişme alanında 1/1000 ölçekli İrfaniye uygulama imar planı dahilinde yapılan şuyulama çalışması tamamlandı. Uygulama sonucunda yeni imara açılan İrfaniye Mahallesi" ııin yerleşik alanı korunarak, konut gelişme alanları, yapılaşmaya uygun hale getirildi. Çalışma sonucunda mahalle sakinlerine tapuları da verildi. 


Mahalle sakinleri Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı törende imarlı tapularını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in elinden aldı. 

İrfaniye Mahalle Meydanı'nda gerçekleştirilen tapu dağıtım töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesin hakkının tam olarak verildiğini ifade etti. 

Bozbey. şuyulandırma sonucunda herkesin memnuniyetini sağlayacak şekilde tapu düzeyine gelindiğini kaydetti. 


Mustafa Bozbey, '"Kamu tapusu olmayan bir bölgemiz. Tam tamına yasanın elverdiği terk oranıyla çözümlenmiş durumda. Bundan sonra herkes kendi müstakil tapusuyla inşaat yapabilir. Şuyulandırma yaparak burada çok önemli bir sorunu da çözmüş olduk. Herkesin hakkını teslim etmek çok önemli. Plan yaparsınız tuna bu plan neticesinde şuyulama yapmazsanız vatandaşların bir kısmı kârlı bir kısmı zararlı olur. Bunun önüne geçmenin yolu şuyulama yapmaktır. Çalışma arkadaşlarım burada özverili bir şekilde çalışarak en iyi şekilde ve en adaletli bir şekilde çalışmalarını tamamlamışlardır" diyerek İrfaniye Mahalle sakinlerinin tapularının hayırlı olmasını diledi. 


Anayurt


Geri Dön