25 / 04 / 2024

Nisan kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak?

Nisan kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak?

Geçtiğimiz yılların Nisan ayında yapılan kira sözleşmesinin bir seneliğine daha uzaması halinde yapılacak zam merak konusu oldu. Peki, Nisan kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak?



Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracısının anlaşmasına istinaden imzalanan sözleşme oluyor. Taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde imzalanan kira sözleşmesi senelik olarak yenilenebiliyor. Her uzayan yıl için kira bedeline zam yapılıyor.

Kiraya yapılacak zam Borçlar Kanunu kapsamında sınırlandırılıyor. Dolayısı ile isteyen istediği kadar kiraya zam yapamıyor. Yasal olarak tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.  

Nisan kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak?

Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki oniki aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Geri Dön