23 / 04 / 2024

Nish Adalar'da 135 bin TL'ye! Yüzde 10 peşinatla!

Nish Adalar'da 135 bin TL'ye! Yüzde 10 peşinatla!

Atatürk'ün yatı Savarona'da yapılan tanıtımla görücüye çıkan Nish Adalar'da fiyatlar 135 bin TL'den başlıyor



Toplam inşaat alanı 415 bin metrekare olan Nish Adalar'da 83 metrekarelik 1+1'ler 135 bin 20 TL ila 183 bin 896 TL'ye, 113 metrekarelik 2+1'ler 184 bin 711 TL ila 258 bin 228 TL'ye, 195 metrekare 3+1'ler 336 bin 532 TL ila 491 bin 407 TL'ye, 208 metrekarelik 4+1'ler ise 444 bin 975 TL ila 523 bin 381 TL'ye satılacak.

Projede yüzde 10 peşinatla 120 aya kadar banka kredisi kullanılacak. 120 ay vadede yüzde 0,99 faiz uygulanacak. Belirlenen minimum peşinat miktarı 13 bin 502 TL olurken; aylık taksitler 1735 TL'den başlayacak.

KİPTAŞ'ın Maltepe Başıbüyük'te bulunan 202 bin 500 metrekare arsası üzerine inşa edilecek olan Nish Adalar, 62 blokta 2 bin 200 konuttan meydana geliyor. Projeyi Özyazıcı Grubu inşa edecek.

Küçükyalı sahil yolu 4 kilometre, E-5  2 kilometre, Bostancı İskelesi ise 7 kilometre mesafede inşa edilecek olan projede arazinin yüzde 80'i rekreasyon alanlarına ayrılacak.

Projede görüntülü interkom, özel güvenlik sistemi, site girişini kameralı izleme sistemi, ön ödemeli merkezi ısıtma sistemi, klima alt yapısı, kapalı ve açık otopark, her blokta çift asansör, 4 açık 1 kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, yürüyüş ve bisiklet parkurları, basketbol ve voleybol sahaları, çocuk oyun alanları, market, restoran, kafeterya, kuaför, eczane yer alacak.

0(216) 444 5 232

www.nishadalar.com

Ebru DUMAN/Emlakkulisi.com

---

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden KİPTAŞ, Maltepe Süreyyapaşa'da  adalar ve deniz manzarasına hakim tepedeki arazisinde, ilk defa gelir paylaşımı  modeliyle, 2 bin 200 konutluk ''Nish Adalar'' konut projesi yaptıracak

Özyazıcı İnşaat tarafından yapılacak projenin inşaatına Şubat ayında başlanacak.

''5 ada 1 salon'' sloganıyla tanıtılan proje konumu itibariyle adalar ve deniz  manzarasına sahip.   Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ünlü Savarona Yatı'nda düzenlenen projenin  tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kiptaş'ın kuruluşundan bu yana 52 bin  konuta imza attığını belirtti. Maltepe'de de hizmet vermek için arsa arayışına girdiklerini ve 4 yıl önce 850  dönümlük araziyi aldıklarını anlatan Yıldırım, ''Bu arazide yapılacak olan 2 bin  200 konut yalnız değil. Yanında birinci etabı bitirdik, 880 konut. İkinci etap  1.500 konut. Şimdi tanıtımını yaptığımız 2 bin 200 konut. Bir yerimiz daha var,  onun da yakında temelini atacağız. Bununla birlikte 5 bin 500 konut olacak''  dedi.

Yıldırım, bütün altyapıları yaptıklarını, çöp kutusuna varıncaya kadar Kiptaş'ın  orada hizmeti devam ettirdiğini kaydetti.

İsmet Yıldırım, Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı'nın  kendisine söz verdiğini, 30 ayda tamamlanması planlanan inşaatı 24 ayda  tamamlayacağını, Maltepe'deki diğer projeleri de bu sürede tamamlamış  olacaklarını söyledi.

Süleymaniye'nin çevresinin yeniden iskana kavuşturulması projeleri bulunduğuna da  işaret eden Yıldırım, ''Bütün projeleri bir kenarda Süleymaniye'yi bir kenarda  tutuyoruz. O projeyi İstanbul'luların hizmetine sunacağız'' diye konuştu.

-''ARAZİDE TOPLAM 5 BİN 500 KONUT OLACAK''-

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Yıldırım, Kiptaş olarak şu ana kadar  ürettikleri 52 bin konut projelerinin yüzde 85'ini fakir fukaraya yapılan sosyal  konutların oluşturduğunu, tanıtımını yaptıkları projenin ise orta tabakaya, A plus'a doğru giden projeler olduğunu kaydetti.

Yıldırım, arazideki diğer projelerin ne zaman sonuçlanacağının sorulması üzerine  ise araziyle alakalı her türlü çalışmayı iki sene içinde bitireceklerini söyledi.  Yıldırım, ''Arazideki projeler 4 etaptan oluşuyor. Üçüncü etabı Ahmet bey  yapıyor. Diğer etaplar da bir kaç ay içinde hayata geçer. Onlarla beraber toplam  5 bin 500 civarında konut olacak'' dedi.

-''HEDEFLENEN HASILAT 750 MİLYON LİRA-

Özyazıcı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özyazıcı da sorular üzerine  metrekare fiyatın bin 600 liradan başladığını 2 bin 200 liraya çıktığını  belirtti.

Projede hedeflenen toplam hasılatın 750 milyon lira olduğunu ifade eden Özyazıcı,  ''210 milyon lira Kiptaş'a ödenecek, 300 milyon lira inşaat maliyeti var. 100  milyon liranın üzerinde kar hedefleniyor. Biz de becerip kar edebilirsek bu  ekonomik krizde... İlk satışlarımızı beklenenin altında çıkardık bu ekonomik krizden dolayı'' dedi.

-''MALTEPE'NİN TRAFİK SORUNUNUN DA HALLEDİLMESİ GEREKİYOR''-

Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ise ''İsmet Yıldırım  vasıtasıyla sayın Kadir Topbaş'tan ricalarımız olacak. Bu kadar güzel alanları  yaptıktan sonra 500 bin nüfustan daha fazla nüfusa sahip olacak Maltepe'nin  trafik sorununun da halledilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

-''ARAZİ İŞLENMEYİ BEKLEYEN BİR PIRLANTA GİBİYDİ''

Projenin mimarı İsmet Köseoğlu da arazinin konumu itibariyle Yalova'dan adalara,  adalardan Sarayburnu'na ve Topkapı Sarayı'na kadar geniş bir manzarasının  bulunduğunu belirtti.

2 bin 200 konutta tamamiyle tüm dairelerin denize bakacak şekilde planlandığını  ifade eden Köseoğlu, ''Arazi işlenmeyi bekleyen bir pırlanta gibiydi. Bu  pırlantadan güzel bir gerdanlık yapmamız gerekiyordu. Şu ana kadar gelen  yaklaşımlarda bunu başarabildiğimizi düşünüyorum. Projede 1+1'den 4+1'e kadar  daireler var. Daire ebatları 83 ile 208 metrekare arasında değişiyor'' dedi.

-YÜZDE 80 YEŞİL ALAN PLANLANDI-

Verilen bilgiye göre, şimdiye kadar ağırlıklı olarak sosyal konut üreten  Kiptaş'ın ilk defa ''gelir paylaşımı'' modeliyle yaptıracağı Nish Adalar  projesindeki amacı, varlıkları rasyonel şekilde değerlendirip, bu arazi gibi
kıymeti yüksek gayrimenkullerden elde edilen kaynaklarla daha fazla sosyal konut  üretebilmek.

Tatil köyü mantığında planlanan ve birinci sınıf lüks konutların yer alacağı  projede kapalı ve açık yüzme havuzu, otoparklar ve yüzde 80 yeşil alan planlandı.  Proje kapsamında ayrıca alışveriş merkezi, sağlık ocağı, kreş ve okul da inşa edilecek.

Maltepe Süreyyapaşa'da yer alan projede tüm dairelerin yüzde 70'i kapanmaz deniz  manzarasına sahip olacak.

Projenin toplam arsa alanı 202 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 400 bin  metrekareden oluşuyor.
AA

----

5 ada 1 salon Nish Adalar Savarona'da satışa çıktı

İstanbul'un ikinci boğazı olarak adlandırılan Adalar bölgesine nazır 2 bin 200 konutluk Nish Adalar projesinin inşası ve satışı başladı. Süreyyapaşa'da Kiptaş'a ait 202 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılacak Nish Adalar'dan 750 milyon lira hasılat bekleniyor.

İSTANBUL'un Anadolu Yakası'ndaki en güzel manzaralı tepelerinden biri olan Süreyyapaşa'da 202 bin metrekare arsa üzerinden inşa edilecek 2 bin 200 konutluk Nish Adalar Projesi'nin inşası ve satışı başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Kiptaş'a ait arsa üzerinde Özyazıcı İnşaat tarafından hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek projenin tanıtımı önceki akşam Atatürk'ün tarihi yatı Savarona'da gerçekleştirildi. Özyazıcı İnşaat Başkanı Ahmet Özyazıcı projeden yaklaşık 750 milyon lira hasılat (satış cirosu) beklediklerini söyledi ve bu hedef gerçekleşirse Kiptaş'a da 210 milyon lira kaynak aktarılacağını açıkladı. Özyazıcı, “Yaklaşık 300 milyon liralık da yatırım harcamamız olabilir.” dedi. 

Kiptaş'ın ilk hasılat paylaşımı

Toplantıya katılan Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım da “Bu bizim ilk hasılat paylaşımı  modeliyle yaptıracağımız proje oluyor. Hedefimiz buradan sağlanacak gelirle daha çok sosyal konut üretmek” dedi. Kipaş'ın kuruluşundan bugüne kadar 52 bin konut ürettiğini ve bunların da yüzde 85'inin sosyal konut olduğunu anlatan Yıldırım, “Süreyyapaşa'daki bu arsamız aslında toplamda 850 dönümlük bir arsa. Burada 850 konutluk birinci etap inşaatı daha önce tamamlandı. 1.500 konutluk ikinci etap inşaatı sürüyor. Şimdi de 2 bin 200 konutluk bu projemizi başlatıyoruz. Toplamda ortaya 5 bin 500 konutluk yeni bir mahalle çıkacak” dedi.

Yüzde 70'i denizi görüyor

Nish Adalar Projesi'nde arsanın kot farkı özelliğinden yararlanarak tüm dairelerin maksimum ölçüde Adalar ve deniz manzaralı olmasına özen gösterildi. Buna göre dairelerin yüzde 45'inin tüm mahallerinden deniz görülüyor. Yüzde 45'inin ise salonlarından deniz görülüyor. Yüzde 10'u da orman manzarasına sahip. Projedeki dairelerin yüzde 15'i iki oda, yüzde 30'u üç oda, yüzde 40'ı 4 oda ve Yüzde 15'i de 5 oda olarak planlandı. Projenin ilk satış fiyatı dairelerin konumuna göre ise metrekare birim olarak 1.600 lira ile 2.200 lira arasında değişiyor. Yüzde 80'i yeşil alana ayrılan projede açık ve kapalı yüzme havuzları, alışveriş merkezi ve eğitim kompleksleri de inşa ediliyor. 

İstanbul'un ‘İkinci Boğaz'ı olarak adlandırılan, Adalar manzaralı bölgenin en büyük projelerinden biri olacak 2 bin 200 konutluk Nish Adalar konut projesi için start verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki KİPTAŞ A.Ş.'ye ait 202 bin 500 metrekarelik arsa üzerine hasılat paylaşımı modeliyle Özyazıcı İnşaat Ltd. tarafından inşa edilecek proje, Adalar'ın en güzel manzarasına sahip, Maltepe Süreyyapaşa'da bulunuyor.  
 
Arsanın yüzde 80'i yeşil alan

Toplam 420 bin metrekare inşaat yapılacak proje için ilk kazma Aralık 2009'da vuruldu. 2012 Mayıs ayında tamamlanması planlanan projede 83-208 metrekare arasında değişen ebatlarda daireler üretiliyor.

Proje basın lansmanı ve tanıtım toplantısı ünlü Savarona yatında gerçekleştirilen ve 1'inci sınıf lüks konutların yer alacağı projede kapalı  ve açık yüzme havuzları, otoparklar ve yüzde 80 yeşil alan planlandı.

Lokasyonu itibariyle sadece sahip olduğu muhteşem Adalar manzarasıyla değil, aynı zamanda tüm şehir içi ve şehirlerarası ulaşım sistemlerine çok yakın olmasıyla da değerli olan proje kapsamında ayrıca alışveriş merkezi, kreş ve okul da inşa edilecek.
 

1) Projenin adı     : Nish Adalar

Arsa Sahibi : İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştiraki KİPTAŞ A.Ş.
Yapılış şekli : Hasılat paylaşımı yöntemi

2) Yapımcı şirket     : Özyazıcı İnşaat Ltd.Şti.
 
3) Projenin lokasyonu    : Süreyyapaşa / Maltepe
 
4) Toplam arsa alanı    : 202.500 metrekare
 
5) Toplam inşaat alanı    : 420.000 metrekare
 
6) İnşaata ne zaman başlandı  : 2009 / Aralık
 
7) Ne zaman bitirilecek   : 2012 / Mayıs
 
8) Konut sayısı     : 2200 Adet
 
9) En düşük ve en yüksek metrekareler : 83 metrekare - 208 metrekare

10) Projenin özellikleri    : 1. Sınıf Lüks Konutlar –  Kapalı  ve Açık Yüzme Havuzları -  Kapalı  ve Açık Otopark alanları - yüzde 80 yeşil alan
 
11) Diğer projelerden ayırt edici özelliği : Arsa Lokasyonu, Kaliteli Yaşam Tarzı, Otoyol Ulaşım kavşak noktasında, sosyal alanları (Alışveriş merkezi, kreş, okul)

 


Geri Dön