25 / 04 / 2024

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan’dan büyük iddia: Türkiye otomotivde İspanya'yı geçebilir!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem büyüme tahminlerini 1 milyon civarında yaptıklarını belirterek, “Türkiye’deki piyasalar bu rakamı aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylece İspanya’yı geçmiş olacak" dedi.



Blomberght’nin ‘Otomotiv Zirvesi’ programına konuk olarak katılan Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomobil piyasası ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Elektrikleşme konusuna bakıldığında 2010 ile 2023’ü kıyaslamasında, yüzde 6’dan yüzde 10’a çıkan bir durumun ortaya çıktığını belirten Ghanem, “Burada elektrikli araçların büyüme oranı incelendiği zaman yüzde 500’den daha fazla yükseldiği görülüyor. Piyasalarda, 11 tane oyuncu vardı. Şu anda rakam ikiye katlandı ve 22’ye yükseldi” ifadesini kullandı.

Geçen yıl ile bu yılın büyümesi arasında oluşan yüzde 60’lık büyümenin 2 faktörden kaynaklandığını söyleyen Ghanem “Bunlardan biri talebin çok yüksek olarak seyretmesi. Diğer faktör ise yüksek enflasyon. Büyüme tahminimizi bu yıl için 1 milyon civarında belirledik. Türkiye’deki piyasalar bu yıl içerisinde 1 milyon rakamını aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak. Böylece İspanya’yı geride bırakmış olacak. Ben İspanya’nın bu yıl 800-900 bin araç civarında satış yapacağını düşünüyorum. Türkiye’de 1 milyon araç satıldığında, Avrupa’daki en büyük oyunculardan biri haline geliyorsunuz. Bu mükemmel bir sonuç olur” diye konuştu.

TÜM MARKALAR BİRLİKTE BAŞARACAK

Dönüşümü bütün sektörün geçekleştireceğini dile getiren Ghanem, “Burada bütün markaların birlikte çalışarak, aynı hedefe doğru ilerleyerek ortak bir paydaşta buluşmaları lazım. Girişimcilerin önünün açılması için her türlü destek verilmeli. Aslında alt yapı çalışmalarıyla alakalı bunu görmeye başladık bile. Elbetteki hükümetlerin önemli adımlar atması gerekiyor. Nissan olarak otonom teknolojilerimizi ilerletme arzusundayız. Küresel olarak hedeflerimiz konusunda çok kararlıyız ” ifadelerini kullandı.

 


Geri Dön