19 / 03 / 2024

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 



Türkiye’nin en büyük yerli gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti. 

AKG Gazbeton Genel Müdür Vekili Sırrı Güvenç yaptığı açıklamada; konutta ve yapı malzemesinde kalite vurgusunun altını çizerek yeni deprem yönetmeliği ile dolgu duvarların önem kazanmasının duvar devrilmesi sonucu can kayıplarının önüne geçeceğini ifade etti.

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin yıldönümü yaklaşırken kaçınılmaz gerçek olan depremin risk faktörlerini ortadan kaldıracak yapısal çözümler gündeme geldi. 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile başta yeni yapılacak binaların depreme karşı tasarımı ve mevcut binaların değerlendirilmesi olmak üzere, depreme karşı alınacak önlemlerin ve standartlara uygun yapıların inşa edilmesiyle can kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Güvenç: “Yeni Deprem Yönetmeliği’nde dolgu duvarlar önem kazandı”

17 Ağustos’ta yaşanan can kayıplarının bir kısmının duvar devrilmelerinden, Van Depremi’nde yaşanan can kayıplarının bir kısmının ise sandviç duvarlardan kaynaklandığını belirten Sırrı Güvenç, “Depreme hazır olmak için sağlam binalar inşa ederek, depremin risk faktörü olmaktan çıkarılması gerekiyor. Yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde uygulama yöntemleriyle can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için dolgu duvarlar önem kazanacak. Yönetmelik sayesinde yeni binaların daha kalıcı ve sürdürülebilir bir yaklaşımla inşa edilmesini umut ediyorum. Depremle başa çıkmanın yolu, depremi kabullenip konut standartlarını geliştirmek ve nitelikli yapılar inşa etmekten geçiyor” dedi.

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor

Geçmiş hatalardan ders alarak sağlam bina inşa edilmesi için sistematik, teknolojik adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Sırrı Güvenç, “AR-GE ’ye yaptığı yatırımlar ile ısı yalıtım plağı Minepor, elektromanyetik dalga soğuran Emiblok gibi inovatif ürünleriyle öne çıkan AKG Gazbeton olarak, nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacını bir üst seviyeye taşıdık. Servis Depremlerini hasar almadan, yıkılmadan atlatabilen yeni gazbeton duvar teknolojisi ile ülkemizin en önemli sorunlarından birine cevap verebilmek için kapsamlı bir AR-GE çalışması gerçekleştirdik. Gazbeton dışındaki yapı malzemeleri ile de uyum içerisinde çalışan sistem çözümümüz sayesinde duvar deprem anında ağır hasar almayacak ve devrilme veya yıkılma sorununu da ortadan kaldıracak” dedi.

 


Geri Dön