28 / 03 / 2024

Sırrı Güvenç

Sırrı Güvenç

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 

Sırrı Güvenç: Kaliteli yapılar kaliteli yapı malzemeleri ile inşa edilebilir!

Türkiye’nin en büyük yerli gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, Yapı - Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Konut Konferansı’nda ana sponsor olarak da yer aldı.

Japonların deprem başarısının sırrı ortaya çıktı!

Japonya 2024 yılının ilk gününde yaşadığı şiddetli depremi, benzerlerine göre yine çok az kayıp ve hasarla atlattı. Peki Japonların deprem başarısının sırrı ne?

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Mehmet Sırrı Erkan kimdir? Hangi firmalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi pozisyonda çalışıyor?

Mehmet Sırrı Erkan hangi üniversiteden mezun oldu? İş hayatına nerede başladı? Hangi bankalarda çalıştı? Ne zaman yönetim kurulu başkanı oldu? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi görevde yer alıyor? İşte Mehmet Sırrı Erkan ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Altını bilen adam İslam Memiş ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın

Altını bilen adam İslam Memiş, Kapalıçarşı ve Serbest piyasa altın fiyatlarını karşılaştırarak aradaki makas aralığına değindi ve ucuza altın almanın sırrını açıkladı! Direkt gram altın almadan bunu yapın! Görenler hayrete düşecek...

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

4 şiddetli depreme rağmen camı bile kırılmayan hastanenin sırrı ne? İşte hayrete düşüren gerçek!

Hatay’daki Dörtyol Devlet Hastanesi’nin dört deprem görmesine rağmen halen dimdik ayakta kalması görenleri hayrete düşürürken, hastanenin bu denli dayanıklı olmasının sırrı ortaya çıktı.

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

Taputakas ile gayrimenkul alım satımlarında güven problemleri ortadan kalkıyor!

Gayrimenkul alıcı ve satıcısı, Takasbank ‘TAPUTAKAS' sistemini kullanarak gayrimenkul alım satımlarında söz konusu güven sorunlarını en aza indirgiyor.

Sırrı Güvenç Haberi

Sırrı Güvenç

Türkiye’nin en büyük yerli gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti. 

AKG Gazbeton Genel Müdür Vekili Sırrı Güvenç yaptığı açıklamada; konutta ve yapı malzemesinde kalite vurgusunun altını çizerek yeni deprem yönetmeliği ile dolgu duvarların önem kazanmasının duvar devrilmesi sonucu can kayıplarının önüne geçeceğini ifade etti.

17 Ağustos 1999'da yaşanan depremin yıldönümü yaklaşırken kaçınılmaz gerçek olan depremin risk faktörlerini ortadan kaldıracak yapısal çözümler gündeme geldi. 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği ile başta yeni yapılacak binaların depreme karşı tasarımı ve mevcut binaların değerlendirilmesi olmak üzere, depreme karşı alınacak önlemlerin ve standartlara uygun yapıların inşa edilmesiyle can kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Güvenç: “Yeni Deprem Yönetmeliği’nde dolgu...