19 / 04 / 2024

Nivo İstanbul’da 5 ayda 300 daire satıldı!

 Nivo İstanbul’da 5 ayda 300 daire satıldı!

Arsa dahil toplam yatırım bütçesi 200 milyon dolar büyüklüğünde olan Nivo İstanbul’da 5 ayda 300 daire satıldı. Projeye özellikle yabancılar ilgi gösterdi.



Arsa dahil toplam yatırım bütçesi 200 milyon dolar büyüklüğünde olan Nivo İstanbul’da 5 ayda 300 daire satıldı. Projeye özellikle yabancılar ilgi gösterdi.


Basın Ekspres bölgesinde daha önce iki fabrikanın yer aldığı 42 bin metrekarelik alanda yükselen Nivo İstanbul’da yabancı alımları arttı. Cathay Group’un 100 Suudi Arabistan sermayeli ortağı Neba ile birlikte hayat geçirdiği 6 blokta 1418 bağımsız üniteden oluşan Neba İstanbul’da 2017’de yabancıya satışların yüzde 15’e çıkması bekleniyor.


Nivo İstanbul projesinin hem yapım hem de satış olarak güçlü bir şekilde ilerlediğini belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Kaba inşaatı yüzde 32 oranında tamamlanmış durumdayız. Projemizin arsa dahil toplam yatırım bütçesi 200 milyon dolar büyüklüğünde. Bugüne kadar tamamlanan yatırım ise yüzde 58 seviyesinde. İnşallah Aralık 2018’de projemizi bitirerek sahiplerine teslim edeceğiz. Nivo İstanbul’da toplam hasılatın 300 milyon doları bulacağını öngörüyoruz. Projenin doğruluğunu çok net bir şekilde gösteren çok ciddi bir taleple karşılaştık” dedi.


300 ünitenin satışını yaptı


Yılmaz, “En baştaki sıcak lansman günlerinin ardından müthiş istikrarlı bir şekilde ayda ortalama 400-450 civarında kişiyi burada ağırladık ve çok güzel sonuçlar aldık. Toplamda ise 300 üniteye yakın satış gerçekleştirdik. Satışa ilk çıktığımızda 1+1 daireler 250 bin TL’den başlıyordu bugün bu en düşük fiyatlarımız 315 bin TL’den başlıyor. Projemiz, lansmanımızdan bu yana yani yaklaşık 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 12 oranında prim yaptı. Projemizin 18-20 aylık sürede yüzde 38 oranında prim yapacağına inanıyoruz’’ dedi.


Basın Ekspres bölgesinin İstanbul’da yatırım yapmak için en doğru adreslerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz, "Burada büyük ve hızlı bir dönüşüm var. Bu sebeple yabancı yatırımcıyı da güçlü bir şekilde çekiyor. 2016 için, yurt çapında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, yüzde 6-7 civarında yabancılara satış öngörmüştük. Yabancılara satış şu an yüzde 10 civarında, bu hedefl ediğimizin üzerinde. 2017'den itibaren yabancılara satışın artmasını, yüzde 15 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. 2018 yılında teslim süresinin yaklaşmasıyla bu oran yüzde 18-20 seviyesine ulaşacaktır’’ dedi.


Nivo İstanbul projesinin ortaklarından Neba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tarek Elkasabi ise Türkiye ile Suudi Arabistan’nın en iyi ortaklık döneminde olduğunu belirterek, “İki ülke arasında ciddi stratejik anlaşmalar oluyor. Bu durum biz işadamlarını yatırımlara daha fazla yönlendiriyor. Türkiye’nin ekonomi yönetiminin güçlü ve sağlam olduğunu gördük. Türkiye yatırım açısından cazip” dedi.


Alışveriş caddesi de yer alıyor


42 dönümlük arazi üzerinde konumlandırılan Nivo İstanbul’da, 6 blok 1418 bağımsız ünite yer alacak. Toplam inşaat alanı 200 bin metre kareyi bulacak. 1 bloğu ‘serviced apartments’, 3 bloğu home-ofis ve 2 bloğu ise konut olacak. 1+1 den başlayan üniteler, birleşimiyle 4+1 dairelere kadar birleştirilerek pazarın ihtiyaçlarına kendini adapte ediyor. Projede semte açık, trafik ve yaya giriş çıkışına açık alışveriş caddesi yer alacak.


Dünya


Web: http://nivo.net/




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cathay Group Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Nivo İstanbul’a yabancı ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, “Yüzde 6-7 öngördüğümüz yabancıya satış yüzde 10’u buldu” dedi.


Cathay Group ve Suudi Arabistanlı Neba şirketi ortaklığında hayata geçirilecek olan Nivo İstanbul'da çalışmalar tam gaz sürüyor. İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda iki fabrikanın yer aldığı 42 bin metrekarelik alanda yükselen projede, 6 blokta bin 418 bağımsız ünite yer alacak. 5 ayda 300 konutun satıldığı projede yabancı ilgisi hedefleri aştırdı. 200 milyon dolarlık yatırım değerine sahip projede toplam hasılatın ise 300 milyon doları bulması bekleniyor. Proje ortaklarından Neba Yönetim Kurulu Başkanı Tarek Elkasabi, Türkiye ile Suudi Arabistan'nın en iyi ortaklık döneminde olduğunu belirterek, "İki ülke arasında ciddi stratejik anlaşmalar oluyor. Bu durum biz işadamlarını yatırımlara daha fazla yönlendiriyor. Türkiye'de çok güçlü bir ekonomi yönetimi var. Ayrıca yatırım açısından da oldukça cazip bir ülke" dedi.


5 AYDA YÜZDE 12 PRİM YAPTI

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, mayıs ayında satışlarına başlanan projede 300 konutun satıldığını söyledi. Yılmaz, "Proje 5 ay gibi kısa bir sürede yüzde 12 oranında prim yaptı. 18-20 aylık sürede yüzde 38 oranında prim yapacağına inanıyoruz" dedi. 2016'da yurt çapında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, yüzde 6-7 civarında yabancılara satış öngördüklerini aktaran Yılmaz, "Ancak hedeflerimizin üzerine çıkarak yüzde 10 civarında satış gerçekleştirdik. 2017'de yabancıya satışın yüzde 15'e, teslim süresinin yaklaşmasıyla birlikte 2018'de de bu oranın yüzde 20'ye çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Yılmaz, gelecek ay da Ataköy projesinin lansmanını yapacaklarını kaydetti. Son dönemde hükümetin inşaat sektörünü canlandırmak için önemli adımlar attığını belirten Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "150 metrekareden büyük evlerde yüzde 18 olan KDV 8'e düştü. Konut kredi kullanma oranı da yüzde 75'den 80'e çıktı. Tüm bunların etkisi ile 2016'nın son çeyreğinde satışlar artacak" şeklinde konuştu.




Seda TABAK/Sabah


Geri Dön