24 / 04 / 2024

NMR inşaat Irak'taki yeni projesi Dania City'in temelini attı!

NMR inşaat Irak'taki yeni projesi Dania City'in temelini attı!

Irak'taki yatırımlara odaklanan NMR İnşaat yeni projesi Dania City'in inşaatına başladı. 850 konutluk projeyle Irakta'ta yeni bir yaşam alanı inşa eden NMR İnşaat, Süleymaniye'deki projeyi 2016'nın son çeyreğinde tamamlamayı hedefliyor.



Bölgede yaşanan sıkıntılara rağmen Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini, taahhüt ettikleri projeleri tamamladıklarını anlatan Arıç Grup Yönetim Kurulu Başkam Rıdvan Arıç, bu yıl da Süleymaniye'de inşa edecekleri Dania City Projesi'ne başladıklarını dile getirdi. Projenin 100 bin metrekare alanda yapılacağım aktaran Arıç, 850 konutluk projenin içinde sekiz blok ve 24 villa olduğunu söyledi. Sekiz bloktan iki tanesinin 20 katlı altı tanesinin de 30 katlı olduğunu ifade eden Arıç, "Projenin sosyal donatıları ile albenisi yüksek olacak. Irak'ta ilk defa uygulanacak, donanımlı bir projeyi hayata geçiriyoruz, sitenin içerisinde bir AVM olacak. Bunun yanı sıra hem villada hem de konutlarda SPA, kapalı yüzme havuzları, Türk hamamı, fıtness olacak. Akıllı ev sistemi uygulaması da yapacağız" dedi. 


"Malzemelerin yüzde 80'ini Türkiye'den temin ediyoruz" 

Projeyi 2016 yılının sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerinin bilgisini veren Rıdvan Arıç, şu an örnek daire aşamasında olduklarını ve önümüzdeki ay örnek daireyi bitirmeyi planladıklarını açıkladı. Arıç, satışlara henüz başlamadıklarını ama taleplerin iyi olduğunu ve bu arada çok büyük kar marjları ile çalışmadıklarının altını çizdi. Arıç, "Amacımız firmamızın yapabileceklerini göstermek. 

Bu nedenle böyle büyük bir projeye yor imza attık. Bu tür yatırımlar ülkemizin ekonomisi açısından da önemli. 

Bu projede kullanılan malzemelerin yüzde 80'ini Türkiye'den temin ediyoruz. Hem lojistik anlamında katkı sağlıyoruz hem de ülkemizin ihracatını artırmış oluyoruz" diye konuştu. 

Irak'ın iç meseleler nedeniyle temkinli hareket ettiklerini dile getiren Arıç, bundan sonraki yatırımlarına da bu proje bittikten sonra karar vereceklerini kaydetti. Geçen yıl Irak'taki karışıklıklardan dolayı daha karamsar olduklarını belirten Arıç, bu yıl daha umutlu olduklarım dile getirdi, Arıç, şöyle devam etti: "Bu yıl ki büyümemiz de geçen yıla göre daha iyi olacak. Irak'taki projemizi bitirdikten sonra Türkiye'de de böyle bir projeyi yapmak istiyoruz." Öte yandan, mevcut durumda hem transit taşımalarda hem de ihracatta ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Rıdvan Arıç, gümrüklerdeki bürokrasinin kendilerini ciddi şekilde sıkıntıya soktuğunu ve iyileşmesi durumunda daha seri hareket etme imkânlarının olacağım dile getirdi. Ayrıca gümrük kapılarında uzun bekleme sürelerinin de ayrı bir sorun oluşturduğuna değinen Arıç, şunları kaydetti: "Bu beklemeler maliyetleri artırdı ve ihracatın da düşmesine neden oldu. Son zamanlarda Türkiye'den ürün gönderirken sıkıntılar yaşıyoruz. Türk mallarında SGS uygulaması bizim için sıkıntıya yol açıyor. Özellikle gönderdiğimiz mallarda ihracat kayıtlı olduğunda sıkıntı yaşıyoruz. 

Bu nedenle inşaat malzemelerinin alımları Türkiye'den İran'a kaymaya başladı.


Dünya Mersin'in Markaları


Geri Dön