26 / 04 / 2024

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterliklerde randevu işlemlerin artık internet üzerinden yapılacağını duyurdu. Gül, ek olarak e-Noter uygulaması üzerinden işlem de yapılabileceğini dile getirdi. 



Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamada vatandaşların noterlik işlemleri için internet üzerinden randevu alabilmelerini, bazı işlemlerin noterliklere gidilmeden yapılmasını sağlayan "e-Noter" uygulamasının bugün başladığını bildirdi. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hakimevi'nde düzenlenen "Noterliklerde Dijital Dönüşüm e-Noter Uygulamaları Tanıtım Toplantısı"nda konuşma yapan Gül ,2019-2020 arasında toplam 319 yeni noterlik kurulduğunu, 2002 yılında 1231 olan noter sayısının yüzde 83 artışla 2 bin 250'ye ulaştığını belirtti. Geçen yılın Nisan ayından itibaren hafta sonu nöbetçi noterlik uygulamasının hayata geçtiğini hatırlatan Gül, nöbetçi noterliklerde 810 bin 448 işlemin yapıldığını anlattı.

Noter randevuları internet üzerinden alınacak!

Tapu işlemleri için de yetki artacak 

Abdulhamit Gül, noterlik hizmetlerinin yetkisinin genişletilmesine yönelik de çalışmaların arttığını dile getirerek, "Yargının iş yükünü azaltacak, vatandaşların hizmetleri daha kaliteli almasını sağlayacak şekilde noterlerimizin yetkisinin genişletilmesinin doğru olduğuna inanıyoruz. Bazı çekişmesiz yargı işlerinin, henüz davanın açılmamış olduğu dönemle sınırlı olmak üzere delil tespitinin noterlikler tarafından yapılabilmesi, tapu işlemleri gibi bazı işlemlerin de güven duyulan noterlik hizmetleri tarafından yapılabilmesinin doğru ve faydalı olacağına inanıyoruz." açıklamasında bulundu. 

Noterlerde yeni düzenleme! Satış işlemleri değişti!


Geri Dön