26 / 04 / 2024

NT, yeni mağazalarla 545 kişiye iş verecek

NT, yeni mağazalarla 545 kişiye iş verecek

Sekiz ülkede 119 mağazasıyla Türkiye'nin tek uluslararası kitap kırtasiye ve teknoloji mağazalar zinciri olan NT, 2011 yılında 545 kişiyi istihdam etme kararı aldı...



Binin üzerinde çalışanı ve 119 mağazasıyla perakende sektöründe güçlü bir konuma gelen NT, geçtiğimiz yıl da 362 kişiyi istihdam etmişti. Ayrıca mağazalarında çocuk gelişim uzmanlarına yer veren NT, bu uygulamasını 2011 yılında ülke geneline yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Şirket, bu amaçla açacağı 35 yeni mağazasında çocuk gelişim mezunlarına iş imknı sağlayacak. Bunun yanı sıra kurum, mağaza yöneticisi, mağaza satış görevlisi, bilgi işlem uzmanı, e-satış uzmanı gibi pozisyonlar için de istihdam sağlamaya devam edecek.

NT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü Murat Yazıcı, "Ülkemizde yetişmiş insan gücü eksikliği var. İhtiyaç duyduğumuz pozisyonlara uygun adayları tespit etmekte karşılaştığımız önemli zorluklardan biri, yetişmiş insan gücüdür." dedi. Yazıcı, ayrıca işe alımlarda her pozisyonun özelliklerine uygun olarak yetkinlik bazlı mülakatlar yaptıklarını, adaylarda takım çalışmasına yatkınlık, problem çözebilme, iletişim becerisi yüksek olma gibi özelliklerin bulunmasına dikkat ettiklerini belirtti.

NT olarak çalışanlarına yılda üç kez ikramiye verdiklerini, çocuk ve evlilik yardımı yaptıklarını belirten Yazıcı, şirket çalışanlarından MBA yapmak isteyenlere de kurum olarak maddi destek verdiklerini ifade etti. İdari İşler Müdürü Yazıcı, kendileriyle çalışmak isteyen adayların da NT'deki iş fırsatlarını www.nt.com.tr adresinden takip edebileceklerini aktardı.

Zaman 


Geri Dön