28 / 03 / 2024

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Yenitepe Kadıköy'le Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında yerini alan Nuhoğlu İnşaat, ikinci adasında da imzalarını tamamlayarak tahliye sürecini başlatıyor. Hak sahibine 20 Ekim'de ulaşacak tebligatları ve tahliye sürecini Emlakkulisi.com açıklıyor...



Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında imzasını bitiren firmalar hak sahiplerine tahliye tebligatı gönderiyor. İşte Nuhoğlu İnşaat'ın 20 Ekim'de ulaştıracağı tebligatları ve 5 Aralık'a kadar tamamlanacak tahliye sürecinde yapılacak ödemeler, taşınma bedeli, sözleşmenin ardından arsasını boşaltmayan hak sahibinin karşılaşacağı cezai yaptırımlar... 


Fikirtepe'de bir taraftan inşaatlar devam ederken bir taraftan da imzaları yüzde 100 biten firmalar tebligatlar göndermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Ekşioğlu firması hak sahiplerine evlerini boşaltmaları için tebligatlar göndermişti. 


Şimdi de Nuhoğlu İnşaat, Yenitepe Kadıköy projesini hayata geçireceği alanda imzasını yüzde 100 bitirdiği, ikinci adasında (birinci adada yıkım tamalandı, fore kazıkları çakılıyor, hafriyat alınıyor) hak sahiplerinin evlerini tahliye etmesi için tebligatlarını hazırladı.  


Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Nuhoğlu İnşaat, Yenitepe Kadıköy projesini bu adalar üzerinde konumlandırdı... 



Yenitepe Kadıköy projesi hakkında güncel bilgiler için tıklayın!


Tebligatlar, 20 Ekim 2014 Pazartesi günü hak sahiplerine ulaşacak, avans niteliğinde 3 aylık kira bedeli ve daire başına taşınma ücretleri 1000 TL nakit olarak verilmeye başlanacak, 45 gün sonra ise geri kalan 9 aylık kiralar da ada tamamen boşaldığında ödenecek. İşte o tebligat ve tahliye süreci... 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imza atmayan Fikirtepeliler'le görüşüyor! Detaylar için tıklayın!


Tahliye süreci nasıl işleyecek?


Nuhoğlu İnşaat tarafından hazırlanan tahliye tebligatında tahliye süreci şöyle anlatılıyor;


"2243-2244-2245-2246 (tevhit sonrası 3409 Ada, 3 Parsel) adalarındaki tevhit işlemlerimiz bitmiş olup 20 Ekim 2014 - 05 Aralık 2014 tarihleri arası tahliye işlemleri yapılacaktır. Tahliye işlemleriminizin ilk ayağı olarak tüm arsa sahiplerimizi şantiye ofisimize gelerek, tahliye taahhütnamesi imzalamaya, proje onayı yapmaya, talep vermeye ve ayrıca hak mahrumiyeti ödemelerinin yapılacağı iban nolu hesapları bildirmeye davet ediyoruz."


Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!



Yapılacak ödemeler!


"Şantiye ofisimize gelerek yukarıda belirtilen hususları yerine getiren arsa sahiplerimize 3(üç) aylık hak mahrumiyeti ödemeleri ve bir kereliğe mahsus 1000 (BİN) TL'lik taşınma yardımı ödemeleri 7 (yedi) iş günü içerisinde gruplar halinde yapılacaktır. 


Arsa sahiplerine verilen süre içerisinde tüm arsa sahiplerinin sözleşme konusu taşınmazların boş, elektrik, su, doğalgaz vb... tüm aboneliklerinin kapatılarak, takyidatsız olarak, tüm vergilerini ödemiş olarak ve gerekli tüm kurumlardan (Belediye - İSKİ - Ayedaş - İgdaş vb...) borcu yoktur yazıları alınmış olarak teslim edilmesine müteakip, tüm arsa sahiplerinin tahliye işlemlerinin tamamının bitmesinden sonra 7 (yedi) iş günü içerisinde gruplar halinde 9(dokuz) aylık hak mahrumiyeti ödemesi yapılacaktır.  


2. yılın hak mahrumiyeti ödemeleri ise herhangi bir mücbir sebep olmaması halinde, tahliye işlemlerinin tamamının sona erdiği, en son arsa sahibinin taşınmazı tahliye ettiği tarih esas alınmak üzere, en son tahliye tarihinden 1 (bir) yıl sonra arsa sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlanacaktır. Ödemelerin hepsi arsa sahiplerinin bildireceği İban nolu hesaplarına yapılacaktır. Arsa sahiplerinin başka birisine noterden "kira ödemelerini adıma tahsil edebilir" özel yetkisi içeren vekalet vermesi halinde ilgili ödemeler vekalet verilen kişinin hesabına yapılabilecektir.


En son tahliye tarihi olan 05 Aralık 2014 tarihinden önce tüm arsa sahiplerinin taşınmazları yukarıda belirtilen şartlarda borcu yoktur yazıları ile birlikte ve tüm aboneliklerinin kapatılarak teslim etmesi halinde 05 Aralık 2014 tarihi beklenilmeden, en son tahliye tarihi esas alınarak 7 (yedi) iş günü içerisinde gruplar halinde 9 (dokuz) aylık hak mahrumiyeti ödemesi yapılacaktır. 


Arsa sahiplerine verilen süre sonunda sözleşme konusu bağımsız bölümleri tahliye etmeyen veya fuzuli şagil konumundakileri tahliye ettiremeyen arsa sahiplerine sözleşmede belirtilen tüm cezai şartlar uygulanacaktır. Tahliye işlemleri bitmeyeceği için firmamızca herhangi bir hak mahrumiyeti ödemesi de yapılmayacaktır. Akdedilen meri sözleşmeye aykırı olarak sözleşme konusu bağımsız bölümleri verilen süre içerisinde tahliye etmeyen arsa sahipleri nedeniyle, gerek firmamızın gerekse diğer arsa sahiplerinin doğmuş ve doğacak tüm zararlarını, tahliye etmeyen arsa sahiplerinden talep hakları saklıdır."


Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!


Geri Dön