27 / 04 / 2024

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Nureddin Nebati'den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin konuştu. Nebati, asgari ücret ve kira karşılaştırması da yaparak "Türkiye'de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası" dedi.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevapladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Nebati, cep telefonunun asgari ücrette yaşanan yükselişe teşekkür etmek isteyenlerin yoğunluğu sebebiyle kilitlendiğini belirterek, “Teşekkür ve duamız Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a. Talimat ondan biz de gereğini yapıyoruz. Aynı zamanda iş verenlerimizden de çok güzel tebrik mesajları geliyor. KOBİ’lerimiz olsun, büyük iş dünyasından arkadaşlarımız olsun; onlar var oldukça biz de hizmet etmeye devam edeceğiz, Cumhurbaşkanımız önderliğinde AK Parti ve ortağımızla beraber” açıklamasında bulundu. 

Nureddin Nebati den kira açıklaması: Şehir merkezinde 1.261 TL!

“KİRA ŞEHİR MERKEZİNDE 1261 TÜRK LİRASI”

Bakan Nebati, Avrupa ülkelerindeki asgari ücret ve kira fiyatlarını ülkemizle kıyaslayarak, “Berlin’de asgari ücret 1585 Euro iken şehir merkezindeki bir kira 1969 Euro, Amsterdam’da 1701 Euro ücret varken 2 bin 622 Euro kira, Paris’te 1555 Euro asgari ücret varken 2 bin 750 Euro kira, Türkiye’de yeni ücretimiz 4 bin 250 lira 40 kuruş, kira şehir merkezinde 1261 Türk Lirası.  Asgari ücret karşılaştırması bu. Kaynak ben değilim, Numbeo Yaşam Maliyeti Veri Tabanı, kaynak biz değiliz” diye konuştu.

Kira artışları tahliye nedeni olabilir mi?

 


Geri Dön