25 / 04 / 2024

Nurettin Canikli Ordu-Giresun Havalimanı'nda inceleme yaptı!

Nurettin Canikli Ordu-Giresun Havalimanı'nda inceleme yaptı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanıyla ilgili, "Bütün teknik imkanlara sahip, dünyanın en büyük uçaklarının inip kalkabileceği teknik alt yapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında ve tam olarak Cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye’nin emrinde" dedi.


15 soruda Ordu Giresun Havaalanı!



Bakan Canikli, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açılışı yapılacak Ordu-Giresun Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.


Burada gazetecilere açıklama yapan Canikli, projenin, hem Ordu hem de Giresun'un uzun yıllardır hayal ettiği proje olduğunu söyledi.


Yatırımın oldukça büyük olduğunu ve proje açıklandığında kimsenin kendilerine inanmadığını dile getiren Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tamamlandığını, şu an sadece temizliğinin yapıldığını belirtti.


Canikli, havalimanı talimatının 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğine ilişkin görüşmeler sırasında gerçekleştiğini ifade ederek Canikli, "Saat 01.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız, o zamanki Başbakanımız tarafından yine o dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a talimat verilmesiyle başladı ve ondan sonra hızla devam etti" diye konuştu.


Havalimanının, dünyada sayılı örnekleri olan, muhteşem bir yatırım olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, deniz ortasına dolgu suretiyle ve son derece harika bir mimariyle gerçekleştirilen yapının, bütün dünyanın dikkatini çektiğini aktardı.


Bakan Canikli, sadece havaalanı yapmak değil, aynı zamanda bir eser meydana getirmek için çalışıldığını belirterek, "Bütün teknik imkanlara, dünyanın en büyük uçaklarının inip kalkabileceği teknik altyapıya ve pist uzunluğuna sahip ve inşallah ışıklandırıldığında ve tam olarak cuma gününden itibaren de seyretmeye doyamayacağımız bir eser olarak Türkiye'nin emrinde" ifadesini kullandı.


- "Havalimanı bölgeye çok büyük katkı sağlayacak"


Havalimanının bölgeye çok büyük katkı sağlayacağına da dikkati çeken Canikli, şöyle konuştu:


"Önümüzdeki aylarda bununla neyi kastettiğimizi inşallah hep birlikte göreceğiz. Ordu ve Giresun ekonomisine çok büyük ivme katacak, hızlandıracak. Özellikle son yıllarda bölgemize yönelik Körfez ülkelerinden gelen turist sayısında da çok büyük patlama yaşanacak. O da bizim için önemli. Çünkü gelir seviyesi yüksek olan turistler mutlaka havayolunu tercih ediyor. Bu eksiklik de bu şekilde giderilmiş olacak. Ordu ve Giresun'a ve bütün Karadeniz'e dalga dalga katkı sağlayacak. Hayırlı olsun. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum."



AA


Geri Dön