26 / 04 / 2024

Nurettin Göler'den mühendislik öğrencilerine tavsiyeler!

Nurettin Göler'den mühendislik öğrencilerine tavsiyeler!

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler ile devam etti.



İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler ile devam etti. İnşaat mühendisliği mesleğinin önünün açık olduğunu belirten Göler, çizilen projelerin uygulanabilirliğinin de önemli olduğunu dile getirdi. Projenin hem estetik, hem de ekonomik olmasının uygulanabilirliğini attırdığını kaydeden Göler "Ülkemizin iyi mühendislere ihtiyacı var. Gelecekte başarılı olmak adına ilk hedefiniz para kazanmak olmamalı. İlk birkaç sene deneyim kazanacağınız işleri seçin. Hangi alana yoğunlaşacağınızı şimdiden belirleyin. İşinizle çözüm üretene kadar dertlenin" dedi. 


PARAYI İYİ YÖNETMEK ZORUNDASINIZ 


Mühendislerin çözüm üretebilen ve sorumluluk alabilen bireyler olarak kendilerini yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Göler Göler "Sektör temsilcileri olarak iyi inşaat mühendisi bulmakta zorlanıyoruz. Mühendisliğin yarısı ekonomidir. Eğer finansı iyi yönetemezseniz mühendisliğiniz iş dünyasında bir şey ifade etmez" ifadelerini kullandı. 


İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI YETERSİZ 


Göler, inşaat sektöründe iş güvenliği uzmanlarının da yeterli seviyede olmadığım dile getirdi. İş güvenliği uzmanlarının inşaat mühendisleri arasından çıkmasını sektöre değer katacağını belirten Göler, bu alana eğilmek isteyen öğrencilerin geleceğinin parlak olduğunu savundu. 




A Gazete


Geri Dön