26 / 04 / 2024

imsiad

imsiad

İnşaat sektöründe yaşanan mali sıkışıklık yeni yılın ilk iki ayında da sürüyor. Satışların ciddi oranda düşmesi sektör temsilcilerini harekete geçirdi.

İMSİAD'la kariyer günleri!

İMSİAD, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile imzaladığı protokol gereği, sektördeki tecrübeli iş adamlarıyla üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor.

İMSİAD olağanüstü genel kurul kararı aldı!

Bursa'da faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve işadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu, son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Nurettin Göler'den mühendislik öğrencilerine tavsiyeler!

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler ile devam etti.

Zafer Milli inşaat mühendisliği öğrencileriyle buluştu!

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen İMSİAD Üyesi Zafer Milli, öğrencilere tecrübelerini anlattı. Milli, "İnşaat sektörü denilince akla yalnızca konut gelmemeli'' dedi.

Ekonomiyi inşaat şahlandıracak!

Bursa'nın önümüzdeki dönemde yabancı turistlere konut satışında büyük bir sıçrama kaydedeceğine inandıklarını belirten Mescioğlu 'Bursa inşaat sektörünün kalbi olmaya devam ediyor." dedi.

İMSİAD, Unicera 2016 Fuarı'nı ziyaret etti!

İMSİAD üyeleri, bu yıl 28'ncisi düzenlenen Unicera Banyo, Mutfak, Seramik Fuarı'nı ziyaret etti. Namık Ziya Mescioğlu, "İMSİAD olarak; Bursa, ülkemiz ve üyelerimiz için en iyisini arayışımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz'' dedi.

İMSİAD Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Mudanya'da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Sektörün önde gelen isimlerinin de yer aldığı toplantıda, dünden bugüne Bursa'nın gelişimi ve geleceğin Bursa'sı masaya yatırıldı.

Veysel Bakgör: 10 yılda 10 bin kont sattık!

İMSİAD, BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör'ü öğrencilerle buluşturdu. Bakgör "10 yılda 10 bin civarı konut sattık. Sağlam bir irade ortaya koyarak, bir yol haritası belirlediğinizde semeresini alıyorsunuz. " dedi.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği neler değiştirdi?

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nde yapılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliği değerlendirdi. İşte Ziya Mescioğlu'nun açıklamaları...

CNR Emlak Fuarı'na İMSİAD desteği!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), önceki günlerde İstanbul "CNR Emlak - Konut, İşyeri, Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı'nı ziyaret etti.

Emin Üstün, Bursalı iş adamlarıyla buluştu.

Emin Şirketler Grubu (Eminevim) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Bursa’da katıldığı 2 ayrı panelde, Bursalı iş adamlarıyla buluşarak, ortaklıkta yeni vizyon arayışları ve girişimcilik konusundaki bilgi ve birikimlerini aktardı.

İMSİAD, KIPS Gayrimenkul Fuarı'nda incelemelerde bulundu!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), geçtiğimiz haftalardaki Dubai Gayrimenkul Fuarı'ndan sonra bu kez de Kuveyt International PropertyShow (KIPS) Gayrimenkul Fuarı'nda inceleme ve temaslarda bulundu.

İdris Güllüce:Ülkemizde 7 milyon civarı problemli bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce:Ülkemizde 7 milyon civarı problemli bina var. Bir an evvel bunları yenilememiz lazım.

Bursa İMSİAD geleneksel huzurevi iftarında biraraya geldi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), geleneksel iftar programı bu yıl da Ali Osman Sönmez Huzurevi’nde düzenledi. Maddi durumu olmayan 68 huzur evi sakinine de bayram harçlığı verildi.

İMSİAD Başkanı Demir: İnşaat sektörü yapay zeka çağına ayak uydurmalı!

İMSİAD Başkanı Şeref Demir, inşaat firmaların veri ve yapay zeka çağına ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti.

İMSİAD'dan dükkan ve ofislerde kredi faizleri düşürülsün talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, üç kamu bankası tarafında sıfır konutlara verilen kredilerde yapılan faiz oranı kampanyalarının ofis ve dükkanları da kapsayacak şekilde genişletilmesi talebinde bulundu. 

İMSİAD derneğinde inşaat sektörü gelişmeleri masaya yatırıldı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD) üyeleri İMSİAD dernek merkezinde gerçekleştirilen buluşmada, inşaat sektöründe yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi...

Aktaş Holding, İMSİAD üyelerini ağırladı!

Aktaş Holding, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği üyelerini Bursa’daki fabrikalarında ağırladı....

İMSİAD ve RUMELİSİAD inşaat sektörünün geleceğini fuarda ağırladı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği ile Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin inşaat sektörünün geleceği olan Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerini 17. Bursa Yapı ve 4. Rising City Gayrimenkul fuarlarında ağırladı.

Çevre dostu binalar için finansal destek verilmeli!

IMSIAD Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine 'çevre dostu yeşil binalar' inşa edilmesini gerektiğini belirtti. Andınç, finansal destek sağlanmasını istediğini söyledi.

İMSİAD'la kariyer günleri!

İMSİAD, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile imzaladığı protokol gereği, sektördeki tecrübeli iş adamlarıyla üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor.

İMSİAD ve BTÜ işbirliği başladı!

İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) sektörün önde gelen tecrübeli iş adamlarını öğrencilerle bir araya getirmeyi sürdürüyor. İMSİAD ve BTÜ tarafından'Kariyer Günleri'adı ile organize edilen buluşmaların ilki gerçekleşti.

İMSİAD, inşaat şirketi kuracak!

İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İş Adamlan Derneği (İMSİAD), 'Kentsel Dönüşümde Büyükşehir İMSİAD Güç Birliği' başlıklı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi.

Yaşar Adil Gökçadır, Bursa İMSİAD'da yeniden başkan seçildi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Yaşar Adil Gökçadır seçildi.

İMSİAD olağanüstü genel kurul kararı aldı!

Bursa'da faaliyet gösteren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve işadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu, son günlerde yaşanan gelişmelerin ardından olağanüstü genel kurul kararı aldı.

İMSİAD, Cityscape Turkey'de incelemelerde bulundu!

İnşaat Müteahhitleri, Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), Türkiye'de ilk kez İstanbul'da düzenlenen ve gayrimenkul yatırımın buluşma noktası olarak gösterilen CITYSCAPE TURKEY'de incelemelerde bulundu.

İMSİAD 2. Olağan Genel Kurul Seçimleri gerçekleşti!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD) 2. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Buzzpark'ta yapılan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan Namık Ziya Mescioğlu, oy birliği ile yeniden İMSİAD başkanlığına seçildi.

imsiad Haberi

imsiad

İnşaat sektöründe yaşanan mali sıkışıklık yeni yılda da etkisini göstermeye devam ediyor. Satışların ciddi oranda gerilemesiyle nakit akışı durma noktasına geldi. Sektörün önemli oyuncuları ise çözüm arayışına girdi.

Karar Gazetesi'nden Denizhan Erkoç'un haberine göre, İMSAD tarafından hazırlanan son rapora göre, sektörde yaşanan mali sıkışıklık 2019 yılının ilk iki ayında da devam etti ve 15 alt sektörde düşmeye neden oldu. Konut satışlarının 2018 yılını düşüşle kapatmasıyla yeni yılın ilk ayında da negatif görünüm sergilemesi tehlikeyi öne çıkardı. Özellikle konut kredi faizlerindeki yüksek seviyeler, arz talep dengesinin bozulması ve konut fiyatlardaki yüksek artış rakamlardaki düşüşün ana nedenleri olarak öne çıktı.

İnşaat sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) hazırladığı son rapora göre; inşaat sektöründe yaşanan mali sıkışıklık 2019 yılının ilk iki...