29 / 03 / 2024

Nuvia'nın Cosa Akıllı Kombi Kiti ile doğalgazda yüzde 30 tasarruf!

Nuvia'nın Cosa Akıllı Kombi Kiti ile doğalgazda yüzde 30 tasarruf!

Akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia’nın geçen yıl piyasaya sürdüğü Cosa Akıllı Kombi Kiti, şimdi yeni özellikleriyle evlerdeki yerini almaya hazır.



Akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia’nın geçen yıl piyasaya sürdüğü Cosa Akıllı Kombi Kiti, şimdi yeni özellikleriyle evlerdeki yerini almaya hazır. Evinizin sıcaklığını cep telefonunuzdan yönetmenizi ve bu şekilde doğalgaz kullanımında %30’a kadar tasarruf etmenizi sağlayan Cosa, yeni eklenen nem ölçme özelliği ile evin hava kalitesi konusunda da bilgilendiriyor.

 

Türkiye’de akıllı ev konseptinin öncülerinden Nuvia, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Teknokenti’nde geliştirdiği Cosa Akıllı Kombi Kiti’ni bir yıl önce kullanıcılarıyla buluşturdu. Satın almanın yanı sıra kiralama opsiyonu da bulunan Cosa Akıllı Kombi Kiti ile kombinize bağlanarak evinizin sıcaklığını cep telefonunuz üzerinden kolayca yönetebiliyorsunuz. Akıllı algoritmaları sayesinde evinizin ısınma ve soğuma sürelerini öğrenen Cosa, doğalgaz tüketiminizde %30’a kadar tasarruf etmenizi sağlıyor. Ayrıca evde, uykuda ya da dışarıda olma durumlarınıza göre evinizin sıcaklığını ayarlayabiliyor ve uzaktan kontrol edebiliyorsunuz.

 

%30’a varan doğalgaz tasarrufuyla 1 yılda kendini amorti ediyor

Türkiye’de doğalgazın yaklaşık üçte biri binalarda ısınma amaçlı tüketiliyor. Fakat Türkiye’de kombi sahiplerinin yüzde 72’den fazlası hatalı kombi kullanımından ötürü fazla doğalgaz tüketiyor ve yüksek meblağda faturalar ödüyor. Sonuçta kombi kullanıcıları hem kendi tüketiminin hem de ülke bazındaki tüketimin artmasına neden oluyor. Cosa Akıllı Kombi Kiti kullanıcıları “Kombiyi dışarı çıkarken ya da uyurken kapatmalı mı, kısmalı mı?” derdinden kurtarmakla kalmıyor, doğru kullanımla tasarruf etmesini sağlıyor. Nuvia, Tübitak tarafından desteklenen Cosa ile tüm ekosisteme ve ülke ekonomisine de katkıda bulunmayı hedefliyor. İyi bir kullanımla doğalgaz tüketiminde ve faturalarda %30’lara varan yüksek bir oranda tasarruf sağlayan Cosa; sadece bir yıl içerisinde satın alma parasını amorti etmiş oluyor. Bundan sonraki kullanımlarda artan para ile neye harcama yapılacağı ise kişiye kalıyor.

 

Akıllı telefonla evde yokken bile sıcaklık kontrolü

Cosa, akıllı telefonlar ile birlikte kullanıldığı için kontrolün hep ev sakinlerinde olmasına imkân veriyor. Kolay kullanımlı bir uygulama üzerinden yürütülen kit yönetimi sayesinde Cosa, evinizi ve yaşam şeklinizi öğrenip herhangi bir değişiklik yapmaya gerek bırakmadan, evinizin istenilen zaman, istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Cosa, ev sakinleri uykudayken evin sıcaklığını hissedilmeyecek kadar, dışardayken ise yeniden kolayca ısıtılabileceği kadar düşürüyor. Böylece Cosa Akıllı Kombi Kiti, evi “Ev”, “Uyku” ve “Dışarı” modlarıyla gerektiği zaman gerektiği kadar ısıtıyor ve doğalgaz tüketimini azaltıyor. Üstelik Cosa tüm bunları yaparken dış hava koşullarını da dikkate alıyor. 


Evinizin hava kalitesi de kontrol altında

Cosa Akıllı Kombi Kiti, şimdi yeni özellikleriyle evlerdeki yerini almaya hazır. Bir yıl önce piyasaya sunulan Cosa, yeni eklenen nem ölçme özelliği ile sıcaklığın yanı sıra artık evin hava kalitesi konusunda da bilgilendiriyor. Böylece gerekli önlemleri alarak evin nem oranını kontrol altında tutabiliyorsunuz. Kullanıcı dostu yepyeni bir web sitesine ve yepyeni bir ambalaja sahip Cosa, modern tasarımıyla da bulunduğu evlere şıklık katıyor.


Haftalık planlamayla her gün kombi ayarlamaya son

Cosa’yı akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulama üzerinden yönetebiliyor, programlama seçeneği ile haftalık rutininizi kolayca planlayabiliyorsunuz. Ayrıca haftalık rutininiz önceden programlandığında, Cosa buna göre evin istenilen gün, istenilen saat, istenilen sıcaklıkta olmasını sağlıyor. Tatile giderken de kombinin kapatılıp peteklerdeki suyun donmayacak şekilde korunmasını da mümkün kılıyor. Cep telefonunuz veya evinizin internet hattınızda bir sorun varsa modlar arasındaki geçişler “Cosa İstasyon” üzerindeki tek bir tuşla manuel olarak da yapılabiliyor. 


Kablolama yapmadan kolay montaj ve kurulum 

Cosa, kablosuz iletişim ve akıllı kurulum özelliği sayesinde kablo çekmeden kolayca kurulabiliyor. Cosa’nın internet bağlantısını sağlayacak dekoratif “Cosa İstasyon” salon ya da oturma odasında pencereden ve ısı kaynaklarından uzak, sıcaklığı doğru ölçebilecek bir yere yerleştiriliyor. Cihazı sadece prize takmak yeterli oluyor. Kombinizin kontrol edilebilmesi için kombinize “Cosa Kombi Ünitesi” adında küçük bir cihaz ekleniyor ve artık kombinize akıllı telefonunuzdan ulaşılabiliyor. Kısa sürede dört haneli satış rakamlarına ulaşan ve güvenlik sistemleri sağlayıcısı Pronet’in de çözüm ortağı olan “Cosa Akıllı Kombi Kiti” kendi web sitesi ile birlikte n11.com, hepsiburada.com, odatermostati.org, Pupa ve Kliksa mağazalarından da satın alınabiliyor. www.cosa.com.tr



Geri Dön