23 / 04 / 2024

O sebzenin kilosu gram altınla yarışır hale geldi!

O sebzenin kilosu gram altınla yarışır hale geldi!

Kuru bamyanın 800 ile bin Lira arasında değişen fiyatı gram altınla yarışır vaziyete geldi.



Türkiye'de hızla yükselen enflasyon nedeniyle vatandaşlar ete hasret kalırken, sebzeler de fahiş fiyatlardan satılmaya başladı.

Halkın severek yediği sebzeler arasında yer alan kuru bamyanın 1 kilogramı 800 ila bin TL arasında fiyattan satılmaya başladı. 

Mevsiminde sabah güneş görmeden özenle toplanarak kurutulan bamya, vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor. Taze bamyanın kilosu pazarda 40 TL’den satışa sunulurken, binbir zahmetle kurutulduktan sonra fiyatı 1000 TL’ye kadar çıkıyor.

O sebzenin kilosu gram altınla yarışır hale geldi!

Dükkanında kuru bamya satan aktar Emin Özcan, “Elimizde geçen senenin mahsulleri var. Bu nedenle kuru bamyayı 800-1000 lira arasında müşterilerimize veriyoruz. Yeni sezonda bize gelişinin 1000 lira olacağını bekliyoruz, tabii bunu zaman gösterecek. 800 TL’ye mi satarız yoksa bin 250 TL’ye mi satarız, arz-talep mahsulün durumuna bağlı. Mahsul az çıkınca doğal olarak fiyatlar yükseliyor. Genelde bilinçli insanlar dizlerdeki sıvı kaybına ve diz ağrılarına iyi geldiğinden dolayı kuru bamya tohumunu tüketiyorlar. Bunun yanı sıra vücuda faydalı olduğundan dolayı bamya çiçeğini et ile harmanlayarak yemek yapıyorlar” dedi.

ERDOĞAN'DAN TALİMATLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti MKYK'nın en önemli gündem maddesi tüm dünyada önemli bir soruna dönüşen gıda güvenliği ile Türkiye'nin tarım politikaları oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yeni tarım politikaları, üreticiye dönük adımlara ilişkin kapsamlı bilgi verdi.

Sabah'ta yer alan habere göre, MKYK ve AK Parti'nin tepe kadrosunda gündem olan o konularla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatların detayı;


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön