26 / 04 / 2024

Konut fiyatları rekora koşuyor: Rakamlar dolar ve altınla yarışıyor!

Konut fiyatları rekora koşuyor: Rakamlar dolar ve altınla yarışıyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Konut fiyatları dolar ve altınla yarışıyor' başlıklı yazısı...



Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugün kaleme aldığı 'Konut fiyatları dolar ve altınla yarışıyor' başlıklı yazısında 2022 yılında konut fiyatlarındaki artışı yazdı. 

Abdurrahman Yıldırım, Rusya ve Ukrayna’daki savaş ortamından kaçanlar için turizn cenneti Antalya'nın güzel bir sığınak olduğuna değindi ve Bu ilde yabancı etkisiyle kiraların ve satılık konut fiyatlarının hızlı yükseldiği belirtiliyor. Yeni açıklanan Konut Fiyat Endeksine göre Antalya’nın öncülük ettiği ve Isparta ile Burdur’un içinde olduğu TR 61 Bölgesinde konut fiyatları ocak ayında yüzde 15.5 arttı. Bitişikte yer alan Merkez Bankası tablosunda görülebileceği gibi, bu artış 26 bölge arasında aylık bazda en yüksek ikinci artış" ifadelerini kullanarak yazısına başladı. 

Konut fiyatları rekora koşuyor: Rakamlar dolar ve altınla yarışıyor!

En gözde şehirlerin Muğla ve Antalya olduğuna dikkat çeken Abdurrahman Yıldırım, Bodrum, Marmaris gibi turistik beldelerin bulunduğu Muğla ile Aydın ve Denizli’nin de yer aldığı  TR 32 Bölgesi’ndeki ev fiyatlarının Ocak 2022'de yüzde 17.4'lük yükselişle ilk sıradaki yerini koruduğuna vurgu yaptı.

Peki konut fiyatlarını neler bekliyor? Ev almak isteyenler harekete geçmeli mi yoksa fiyatların düşmesini mi beklemeli? İşte ayrıntılar...


Geri Dön