26 / 04 / 2024

O şehirde yaşayanlar dikkat! Toplu taşıma ücretleri zamlandı!

O şehirde yaşayanlar dikkat! Toplu taşıma ücretleri zamlandı!

Türkiye’de zincir marketler başta olmak üzere hemen her sektörde fiyat sabitleme ve indirim kampanyaları başlatılırken, belediyelerin hizmetlerine ise art arda zamlar geliyor. Son olarak Ankara’da toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamların ardından bir şehirde daha toplu taşımaya zam geldi.



Yeni yılla birlikte belediyelerin hizmetleri de peş peşe zamlanmaya başladı. İşte bu zamlardan biri de ulaşım. Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarının artması nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamlara bir yenisi daha eklendi ve Kayseri’de toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı.

O şehirde yaşayanlar dikkat! Toplu taşıma ücretleri zamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, toplu ulaşımın ana gider kalemi olan işçilik, bakım, yedek parça gibi giderlerinde oluşan fiyat artışları sebebiyle güncellenen yeni tarifeye göre, şehirde tam bilet 8,50 TL, indirimli bilet ise 4,25TL olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeyle birlikte aylık abonman kartların biniş sayısı 140 binişten 150 binişe çıkarılırken, indirimli abonman 120 TL (aylık 150 biniş), tam abonman ise 360 TL ( aylık 150 biniş) olarak belirlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yapılan açıklamaya göre, yenilenen ulaşım tarifesi 15 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. 


Geri Dön