25 / 04 / 2024

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde değerli konut vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Değerli konut vergisi beyanında son günler' başlıklı yazısı...



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugün kaleme aldığı 'Değerli konut vergisi beyanında son günler' başlıklı yazısında vergiyle ilgili detayları kaleme aldı. Nedim Türkmen, yazısına şu ifadeleri kullanarak başladı:

"Değerli Konut Vergisi, 7 Aralık 2019 tarihli Resmî Gazete ‘de yayımlanan 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklenen maddelerle hayatımıza girmişti. Kanun'un yayımından itibaren, başta Anayasa'ya aykırılık olmak üzere yaptığımız tartışmalar ve kamuoyunun tepkisi nedeniyle yapılan bu düzenleme 14.02.2020 tarihinde kabul edilen 7221 sayılı yasa ile önemli değişikliklere uğramış ve Kanun'un yürürlük tarihi 01.01.2021 olarak belirlenmişti. İktidarın, 2019 yılında alelacele bütçe gelirlerini artırmak için ortaya attığı değerli konut vergisinin ilk uygulama yılı büyük bir hüsranla sonuçlandı.

O verginin beyannamesinde son günler! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

İkinci uygulama yılında kapsama girenler için beyanname verme süresi 20 Şubat 2022'dir. (Bu tarih pazar gününe denk geldiği için 21 Şubat 2022 son gün) Tarh ve tahakkuk ettirilen vergi, 2022 yılının Şubat ve Ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksitte ödenecektir."

 


Geri Dön