26 / 04 / 2024

Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya doğalgaz müjdesi!

Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya doğalgaz müjdesi!

İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir'in doğalgaz bekleyen ilçeleri Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya müjde verdi. Yandımata, bu ilçede bu yıl doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.




İzmirgaz Genel Müdürü H. Burçin Yandımata, İzmir'in doğalgaz bekleyen ilçeleri Ödemiş, Kınık ve Bergama'ya müjde verdi. Yandımata, bu ilçede bu yıl doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Yandımata, doğalgaz faturalarından şikayetçi olan ve tasarruf etmek isteyen vatandaşlara ise, "Doğalgazda tasarruf yapmak istiyorlarsa insanlar, üşüdüklerinde hemen kombiyi açmasınlar, önce üstlerine bir kazak giysinler. Ondan sonra üşüyorlarsa kombinin derecesini belli bir seviyeye getirerek arttırsınlar" dedi.


1 milyon 150 bin hane


İzmir'de yaptıkları çalışmaları Yeni Asır'a anlatan Yandımata, doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasının kış aylarında gündeme gelen hava kirliliğinin önlenmesinde önemli bir etken olduğunu dile getirdi. 10. yılını kutlayan İzmirgaz'ın bugüne kadar 1 milyon 150 bin haneye ulaşarak, konut bazında 682 bin 194 adet (konut/ BBS) abonesinin bulunduğunu belirten Yandımata, "10 yılda 475 kilometre çelik halat, 2 bin 475 kilometre polietilen boru hattı yaptık ve bin 295 kilometre de servis hattı döşedik" diye konuştu.


28 bin binada abone yok


Doğazgaz götürdükleri her yerden yüzde 100'lük bir dönüş olmadığını da dile getiren Yandımata, "Giriyoruz bir sokağa 5-6 kişi alıyor. Tabiki biz almayanların kapısının önüne de doğalgaz servis kutusu koyuyoruz ama bu tek başımıza bizim oynayabileceğimiz bir oyun değil. 118 bin binanın kapısının önüne kadar doğalgaz götürüp montajını yaptık ama 28 bin binada hiçbir abone yok. Adam, kime ne ben kömür yakarım diyor. İzmir'de solunabilir hava kalitesinin arttırılması için kurumların organize bir biçimde çalışması gerekiyor. Doğalgaz kullanımının yaygınlaştığı İstanbul,  Ankara  ve Erzurum'daki hava kalitelerinin arttığı bilinen bir gerçek" dedi. İzmir'de en çok aboneleşme ve gaz kullanım oranının sırasıyla Karşıyaka, Buca ve Bornova olduğunu anlatan H. Burçin Yandımata, bu yıl Ödemiş, Kınık ve Bergama'da da doğalgaz çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini verdi. Yandımata, "Kınık, Bergama ve Ödemiş'i de lisans alanımıza aldık. Bu sene çalışmalara başlayacağız. Hatta Ödemiş ile ilgili ihaleyi de yaptık" dedi.


"Üşüyünce önce kazak giysinler"


Doğalgaz faturasını düşürmek için gaz tesisatlarına çeşitli aparatlar monte etmenin suç ve çok tehlikeli olduğunu söyleyen H. Burçin Yandımata, "Doğalgazda tasarruf yapmak istiyorlarsa insanlar, önce üşüdüklerinde kombiyi açmasınlar da üstlerine bir kazak giysinler. Ondan sonra üşüyorlarsa kombinin derecesini belli bir seviyeye getirerek arttırsınlar. Evden çıkarken kombilerini kapatmak yerine dereceyi minimum seviyesine alsınlar. Sıcak hava soğuk havanın olduğu odaya gidiyor bu nedenle evdeki tüm peteklerin de açık olması gerekiyor" dedi.




Yeni Asır


Geri Dön