28 / 03 / 2024

Ödemiş'e doğalgaz onayı!

Ödemiş'e doğalgaz onayı!

Ödemiş Belediye Meclisi'nin nisan ayı oturumunda alınan kararla İzmirgaz'ın hizmet alanına dahil olmak için başvuran Ödemiş Belediyesi'nin girişimleri konusunda önemli bir aşama olan EPDK onayı, geçtiğimiz günlerde çıktı.




Ödemiş'te kış aylarında yaşanan hava kirliliği kabusuna çare olması beklenen doğalgazla ilgili girişimler olumlu sonuç verdi. Belediye Başkanı Mahmut Badem, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun Ödemiş'le ilgili raporunun ilçeye doğalgaz getirilmesi için anahtar niteliğinde olduğunu belirtti. Belediye Meclisi'nin nisan ayı oturumunda alınan kararla İzmirgaz'ın hizmet alanına dahil olmak için başvuran Ödemiş Belediyesi'nin girişimleri konusunda önemli bir aşama olan EPDK onayı, geçtiğimiz günlerde çıktı. Başkan Badem, yerel seçimlerden önce verdikleri sözlerden biri olan doğalgaz konusunda büyük aşama kaydettiklerini, ilçenin doğalgaza kavuşmaya adım adım ilerlediğini açıkladı. Badem, "Doğalgazı ne kadar kullanacağımız, ne kadar harcama yapılacağı gibi olur mu olmaz mı gibi sorulardan önce EPDK'nın sonucu önemliydi. Bundan sonra adım adım doğalgaza doğru yol alacağız" diye konuştu.


Maden girişimine engel

Ödemiş'te Abdullah Şentürk tarafından yapılmak istenen Bozdağ eteklerindeki altın-gümüş maden ocağı projesinin ÇED süreci olan "Halkın Katılım Toplantısı", üçüncü kez engellendi. Vatandaşlar, toplantının yapılacağı duyurulan Dolaylar köyü girişinde eylem yaparken, Ödemiş Belediyesi de gün boyu mahallede bit ve pire ilaçlaması yaparak, giriş ve çıkışları kısıtladı. Daha önce de 5 Mart'ta Perşembe pazarında, 28 Nisan'da da yine Dolaylar'da yapılmak istenen toplantı vatandaşlar tarafından engellenmişti. Ödemiş Belediyesi'nin toplantı günü sabahtan itibaren Dolaylar'da bit ve pirelere karşı ilaçlama çalışması yapması da dikkat çekti.



Yeni Asır


Geri Dön