20 / 04 / 2024

Ödemiş'e OSB müjdesi!

Ödemiş'e OSB müjdesi!

İzmir’deki oda ve borsaların, Ödemiş’te yapılan ortak yönetim kurulu toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Organize Sanayi Bölgemizin ihalesi 10 gün içinde Resmi Gazete’de yayınlanacak” dedi




Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, yapımı yılan hikayesine dönen ve 20 yıldır açılamayan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi ihalesinin 10 gün içinde Resmi Gazete'de yayınlanacağı müjdesini verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı olarak İzmir'de faaliyet gösteren Oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı, Ödemiş Ticaret Odası'nın evsahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem,  İzmir  Ticaret Odası Başkanı (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ile ilçelerin oda ve borsa başkanları katıldı.


Parseller satılıyor

Toplantıda konuşan Badem, "Ödemiş Organize Sanayi Bölgemiz ineklerin otladığı bir ortamdan bugünlere geldi. Yeterli suyu bulduk. Elektrik ihalesi için her şey hazır. Parsellerle ilgili son kontroller gerçekleştiriliyor. 10 gün içinde ihalesi Resmi Gazete'de yayınlanacak. Uzun yıllardır beklediğimiz bir gelişmeydi. 46 parselin 23'ünü sattık" dedi. Yorgancılar da, "Diğer bölümün de satılmasının ardından bölgeye önemli bir gelir kapısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Kestelli ise Ödemiş'in Türkiye'nin değil dünyanın en verimli tarım alanlarından birisi olduğunu diye getirdi. Öztürk de tekne parklar ve Nemrut Limanı'nın yol sorununun çözülmesini beklediklerini belirtti. Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu da toplantıda İzmir Odaları ve Borsaları Turizm Tanıtma Platformu başkanı seçildi. 


Demirtaş'tan rapor önerisi

Toplantıda bir öneride bulunan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Seçimlere bir aydan kısa bir süre var. Seçimlerde İzmir'in sorunlarını bilmeyen milletvekili adaylarımız olacak. Bir araştırma yapalım ve milletvekillerimiz seçildiğinde onlara rapor verelim. Belki daha sonra gelecek bakanlarımıza verilecek bir rapor olur. İlçe oda başkanları bir hazırlık yaparsa biz de onları toparlarız. 'İzmir'in Ekonomik profili Raporu' olarak hazırlarız" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön