28 / 03 / 2024

Balıkesir Dursunbey'e OSB müjdesi!

Balıkesir Dursunbey'e OSB müjdesi!

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçeye kurulması planlanan OSB için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile görüştü. Bakan Özlü, Dursunbey OSB’yi 2017 yatırım planına alabilecekleri müjdesini verdi.



Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile görüşerek OSB konusunda destek istedi. Göreve geldiği günden bu yana istihdam konusunda çeşitli projeler geliştiren ve bu projelerin en başında gelen Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi için çalışmaları sürdüren Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilk olarak Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ile görüştü. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Öztürk ve ekibi ile birlikte OSB ile ilgili yaklaşık 40 dakikalık bir toplantı gerçekleştiren Başkan Bahçavan, daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile bir araya geldi. Organize Sanayi Bölgesi için oldukça istekli olan Dursunbey Belediye Başkanı ve ekibini kutlayan Bakan Özlü, konu ile ilgili detayları Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’dan dinledi. 40 dakika süren bu toplantının sonunda Bakan Özlü, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından Dursunbey OSB’yi 2017 yatırım planına alabilecekleri müjdesini verdi.


Konu hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, "İlçemiz Akbaşlar Bölgesine kurmayı planladığımız Organize Sanayi Bölgesi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirdik. Bakanımıza Dursunbey’in 111 mahalleden oluştuğunu, 1952 kilometrekare yüz ölçümü olan ilçemizin istihdam alanlarının kısıtlılığı sebebi ile sürekli göç verdiğini anlattım. Bakanımıza Çanakkale’ye yapılacak olan Çanakkale 1915 Köprüsünün tamamlanmasının ardından Balıkesir’e bağlanacak olan yolda ilçemizin Lojistik ve Ulaşım imkanının da kolaylaşacağını belirttim. Ayrıca İlçemizde 80 civarı kereste imalathanesi bulunduğunu, ayrıca 47 adet sanayicinin kurulacak olan OSB’ye geçmek için ön taahhütte bulunduğunu belirttik. Açmayı planladığımız bu OSB’ye sadece kerestecilerin değil, İlçemiz dışından da birçok sanayicinin gelmek istediğini de belirttik. Bakanımıza ayrıca bu bölge için 343 bin TL mera ot bedelinin de yatırıldığını ve Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi için sicil no alma aşamasına geldiğimizi ifade ettik. Sağ olsunlar Sayın Bakanımızda bize, ‘Siz üzerinize düşeni yapmışsınız, devam da ediyorsunuz. Bizde Bakanlık olarak üzerimize düşeni hemen yapacağız. Dursunbey sevdiğimiz güzel bir ilçemiz. Sanayileşme yönünden bu ilçemizin de ilerlemesini tabii ki isteriz. Siz hemen imar planlarını yaptırın. Müteşebbis heyeti ve yönetim kurulunu oluşturun. Bizde 2017 yatırım planına alalım’ dedi. Sağ olsun Bakanımız Genel müdüre talimat vererek Dursunbey OSB’nin kurulması için gerekli işlemlerin tamamlanmasını istedi. Ben vatandaşlarım adına Sayın Bakanımıza ve çok değerli ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili İmar planı, Müteşebbis heyeti ve Yönetim kurulu çalışmalarının önümüzdeki süreçte başlaması bekleniyor.


Balıkesir Birlik


Geri Dön