24 / 04 / 2024

Ödüllü Sancaklar Camii Kurban Bayramı'ndan sonra kapılarını açıyor!

Ödüllü Sancaklar Camii Kurban Bayramı'ndan sonra kapılarını açıyor!

Mimar Emre Arolat tarafından yapılan uluslararası ödüllü Sancaklar Camii, Kurban Bayramı'ndan sonra hizmete girecek. Hira Mağarası'ndan esinlenip inşa edilen Yerin 9 metre altına inşa edilen cami gün ışığıyla aydınlanacak..



MİMAR Emre Arolat tarafından Büyükçekmece'de yapılan Sancaklar Camii, alışılmışın dışındaki mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Hz. Muhammed'e ilk vahyin geldiği Hira Mağarası'ndan esinlenilerek yeraltına inşa edilen cami, Dünya Mimarlık Festivali'nde dini yapılar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 2011 Mayıs ayında temeli atılan cami, Kurban Bayramı'ndan sonra hizmete girecek. 


ÖDÜLLÜ PROJE 


7 bin 400 metrekarelik alanda yer alan caminin kapalı alanı 1200 metrekare. Yerin 9 metre altına inşa edilen camide 650 kişi ibadet edebilecek, bu farklı cami gün ışığıyla aydınlanacak. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, caminin aynı zamanda yaşam alanı olarak da kullanılacağını açıkladı: "Bu eser ibadethane olarak sadece beş vakit namazın kılındığı yer olarak kalmayacak. Arka kısmında yer alan kütüphanede özellikle dini konularda yüksek lisans, doktora, master hazırlamak isteyenler de gelip faydalanabilecek ve sürekli yaşayan bir ibadethane olacak." "Uluslararası ödül almış bir camiye ülkemizin sahip olması onur verici bir durum" diyen Mimar Emre Arolat Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Çok önemli bir çizgi yakaladık ve Emre Arolat'm projesiyle dünya çapında 2 ödül aldık. Proje bazında Barcelona'da ve Singapur'da birincilik ödülü alan bir ibadethaneye sahibiz" dedi. 


SADELİK ÖN PLANDA


 Büyükçekmece'nin alışılagelmiş Osmanlı ve Selçuklu tarzı camilerden farklı bir camiye sahip olduğunu dile getiren Başkan Akgün, caminin en önemli özelliğinin sadeliği olduğunu söyledi: "Cami denince aklımıza kubbeli, minareli Osmanlı, Selçuklu tarzını taşıyan yapılar gelir. 

Sancaklar Camii ise alışılagelmiş camilerden çok farklı. Caminin esas özelliği, bizim dinimizin sadelik üzerine kurulması ve bu sadeliği herkesin burada görecek olmasıdır." Camiyi yaptıran Sancak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sancak ise, caminin turizme de katkısının olacağını belirtti: "Dışarıdan bakıldığında camiye benzemediği için minare yerleştirdik. Minareye çıkmak için hem merpen hem de asansör koyduk. 

Bayramdan sonra açılmasını planladığımız caminin turistler tarafından da yoğun ilgi göreceğini düşünüyorum." 


VOLKANİK TAŞTAN MİNARE


 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, inşaatının büyük bölümü tamamlanan ve kısa süre içinde hizmete girecek olan Sancaklar Camii'ni gezdi, proje hakkında bilgi aldı. Alışılagelmişin dışında yerin 9 metre altına inşa edilen caminin arka kısmında ise kütüphane bulunuyor. 

Bu özelliğiyle caminin yaşam alanı olarak da kullanılması planlanıyor. Caminin minaresi ise özel volkanik taştan yapıldı. 



Habertürk


Geri Dön