25 / 04 / 2024

sancaklar camii açılışı ne zaman

sancaklar camii açılışı ne zaman

Mimar Emre Arolat tarafından yapılan uluslararası ödüllü Sancaklar Camii, Kurban Bayramı'ndan sonra hizmete girecek. Hira Mağarası'ndan esinlenip inşa edilen Yerin 9 metre altına inşa edilen cami gün ışığıyla aydınlanacak..

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln'de cami açılışına katılacak!

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında Köln Merkez Camii'nin resmi açılışını yapacağını açıkladı. 

Çamlıca Camii açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Yüzde 98'i tamamlanan camii açılış için gün sayıyor.

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Külünk "Çamlıca Camii tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi...

Bursa İshak Şah Camii açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği 600 yıllık İshak Şah Camii vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

sancaklar camii açılışı ne zaman Haberi

sancaklar camii açılışı ne zaman

MİMAR Emre Arolat tarafından Büyükçekmece'de yapılan Sancaklar Camii, alışılmışın dışındaki mimari yapısıyla dikkat çekiyor. Hz. Muhammed'e ilk vahyin geldiği Hira Mağarası'ndan esinlenilerek yeraltına inşa edilen cami, Dünya Mimarlık Festivali'nde dini yapılar kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 2011 Mayıs ayında temeli atılan cami, Kurban Bayramı'ndan sonra hizmete girecek. 


ÖDÜLLÜ PROJE 


7 bin 400 metrekarelik alanda yer alan caminin kapalı alanı 1200 metrekare. Yerin 9 metre altına inşa edilen camide 650 kişi ibadet edebilecek, bu farklı cami gün ışığıyla aydınlanacak. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, caminin aynı zamanda yaşam alanı olarak da kullanılacağını açıkladı: "Bu eser ibadethane olarak sadece beş vakit namazın kılındığı yer olarak kalmayacak. Arka kısmında yer alan kütüphanede özellikle dini konularda yüksek lisans, doktora, master hazırlamak isteyenler de gelip faydalanabilecek ve...