24 / 04 / 2024

Taksim Cami bugün açılıyor!

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...



İstanbul Taksim'de temeli yaklaşık 4 sene önce atılan ve 4 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Taksim Camii mühendislik açısından da birçok farklı özelliğe sahip.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açılacak olan Taksim Camisi'nin açılışı cuma namazından sonra yapılacak.

Taksim Cami bugün açılıyor!

Mimari özellikleriyle dikkat çekiyor

Açılışı merakla beklenen Taksim Camii, mimari özellikleriyle dikkat çekiyor. İnşaatı 4 sene önce başlayan cami, mimari olarak hem zemin kat hem de birinci bodrum katta mega kent İstanbul'un en yoğun arterleri arasında yer alan İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı'nı buluşturan ve bu ilişkiyi içerdiği sosyal mekanlarla besleyen, bu sayede de cami bünyesini sürekli canlı tutabilen yapısıyla göz dolduruyor.

Taş ve prekast kaplama cepheleri ile de dikkatleri üzerine çeken Taksim cami, cephelerinin tamamından giriş imkanı sağlıyor. Böylece Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı üçgeninde bir odak noktası oluşturuluyor.

4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek

Açılışı aylardır merakla beklenen Taksim Camisi'nin inşaat alanı 2 bin 482,46 metrekare olarak belirlendi. 33 metre kubbe yüksekliği ile dikkat çeken camide toplam 4 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Camide ayrıca 1.800 metrekare bodrum, sergi salonu, kütüphane ve aşevi mekanları mevcut.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!


Geri Dön