25 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Külünk "Çamlıca Camii tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi...



Çamlıca Camii'nin 10 Haziran tarihinde Kadir gecesi açılması planlanıyordu. Ancak İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk'ün açıklamasına göre açılış ertelendi. Hürriyet'te yer alan habere göre, Külünk "Tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi.

Külünk açılışla ilgili sözlerine şöyle devam etti; "Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra bu sabah yeni bir iş takvimi oluşturduk. Tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik. Şu anda gece gündüz 600 işçi cami inşaatının her yerinde çalışıyor. Bir sanat eseri olarak gördüğümüz camiinin her yerini bitirdikten sonra açılış için yeni bir takvim oluşturacağız"

Çamlıca Camii'nin yapımına 58 ay önce başlanıldı. Çalışmalar tam gaz devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam İstanbul'un fetih Kutlamaları sırasında "İstanbul'a kazandırdığımız manevi zırh olarak gördüğümüz Çamlıca Camisi'ni 10 Haziran'da Kadir gecesinde ibadete yetiştirmek istiyoruz. Fakat arkadaşlara söyledim. Yarım yamalak yok. Yetiştireceksiniz yetiştirin yetişmiyorsa bittiği zaman açarız" şeklinde konuşmuştu.


Geri Dön