24 / 04 / 2024

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm altyapı çalışmaları hazır!

Odunpazarı'nda kentsel dönüşüm altyapı çalışmaları hazır!

2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt, halktan yüzde 80 destek aldıktan sonra kentsel dönüşüm için altyapı çalışmalarına belediyeyi hazır hale getirdi.




2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Kazım Kurt, halktan yüzde 80 destek aldıktan sonra kentsel dönüşüm için altyapı çalışmalarına belediyeyi hazır hale getirdi.  Bu noktada büyük şirketlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyleyen Kurt, "Bu işi, bu yıl içerisinde elle tutulur hale getireceğiz. Bir proje elimizde olacak ve bununla vatandaşlarla görüşerek tapu işlemlerini ve bina inşaat görüşmelerini yapacağız" diyor. 


Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Odunpazarı, Eskişehir'in en eski yerleşim yeri. Tarihi evleri, külliyeleri, hanları ve arastaları ile zengin bir kültürel mirasa sahip olan ilçe. 350 binin üzerinde nüfusu barındırıyor. Eskişehir'in en büyük ilçesi durumunda olan Odunpazarı'nın belediye başkanı Kazım Kurt. Oduııpazan'nın yeteri kadar tanılamadığını, bu yüzden turizm potansiyelinin yeteri kadar değerlendirilemediğini söylüyor. Kentsel dönüşüm için halkın güvenini kazanan ve faaliyetlere başladığını ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Odunpazarı'nı ve projeleri konuştuk: 


İlk olarak hangi sorunlara odaklandınız? 

Göreve ilk geldiğimde Odunpazan'nın neredeyse tiim sorunlarının acil olacak çözülmesi gerekiyordu. İlk olarak temizlikte yaşanan sıkıntıların önüne geçtik. Araç filomuzu güçlendirerek bölgeyi yaşanabilir bir hale getirdik. Üstyapı ve çevre düzenleme çalışmalanııa yeni bir boyut kazandırarak başta ulaşım olmak üzere birçok sorunu geride bıraktık.  Kentsel dönüşüm çalışmalarındaki kararlılığımızı tüm halkımıza gösterdik.  Başta Küçük Sanayi Sitesi olmak üzere Hamamyolu ve Giindoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdık. 


Kentsel dönüşüm projelerinden bahseder misiniz? 

Odunpazan'nın en önemli sorunlarının başında kentsel dönüşüm geliyor. İlçe halkının bu konuda kimseye güveni kalmamış durumda. Göreve geldiğimde Odunpazarı halkına bu dönüşümü gerçekleştirebileceğimi söyledim ve vatandaşlarla ortak akıl toplantıları yaptım. Bu toplantılarda yüzde 80 in üzerinde destek aklık. Bir ofis kurarak kısa süre içerisinde dönüşüm programının altyapı çalışmasını yapacak hale geldik. 

Odunpazan'nın gelişmesi, Küçük Sanayinin ortadan kaldırılıp dönüştürülmesine bağlı. Bu noktada İstanbul ve İzmir'den şirketlerle görüştük. Çünkü buraya yapılacak inşaatın büyüklüğü bizi aşıyor. 3-4 şirketin birlikte yapması gerekiyor. Bu işi bu yıl içerisinde elle tutulur hale getireceğiz. Bir proje elimizde olacak ve bununla vatandaşlarla görüşerek, tapu işlemlerini ve bina inşaat görüşmelerini yapacağız. 


Odunpazarı evleri Eskişehir'in en ilgi gören unsurlarından. Odunpazan'nın turizm potansiyeli nasıl? 

Odunpazarı''nda bugüne kadar 300'e yakın tarihi ev restore edildi. 

Bunların yanında bir han ve arasta da aslına uygun olarak yeninden inşa edilerek kentin kültür mirasına kazandırıldı. Ancak tüm bu çalışmalara rağmen Odunpazarı yeteri kadar tanıtılamadı. Adeta kendi sınırları içerisine hapis oldu. Yapılan birçok çalışma yarıda bırakıldı. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için başta konaklama olmak üzere birçok konu eksik kaldı. Göreve geldiğimde bu sorunlara odaklandım ve belediye olarak Odunpazarı'na 8 adet tuvalet ve bir lıebek bakım odası inşa ederek bölgenin acil ihtiyaçlarını giderdik. Tanıtını çalışmalarını başlattık. Öncelikli hedefimiz Odunpazarı ve Eskişehir arasında güçlü bir bağ kunnak. Bunun için de ilk olarak Dünya Ağaç Günü kutlamalarını Odunpazarı'ııda gerçekleştirerek tüm Eskişehir'i Odunpazarı nda bir araya gelinlik. 


Capital Eskişehir 


Geri Dön