19 / 04 / 2024

Ofislerde konfor beklentisi arttı!

Ofislerde konfor beklentisi arttı!

OFİS sektörünün mevcut durumu ile ofis yatırımındaki tercihlerin ve gelecek trendlerinin incelendiği raporda; zamanda bir yolculuk ile ofis mekânlarının tarihsel gelişiminin yanı sıra sektörün mevcut durumu da derinlemesine analiz edildi.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, "Rekabetin oldukça yüksek olduğu, birçok önemli aktörün birbirinden başarılı projeleri hayata geçirdiği, canlı ve dinamik bir sektörün içerisindeyiz" dedi. 

İş yerinde kalma süresi arttı Raporda yeni ofis mekanlarından beklentilerin artık sadece mimari tasarım odağından çıkarak, teknik ve sosyal hizmet boyutuna taşındığı belirtildi. Bilgisayar başında geçirilen zamanın artması nedeniyle, ergonomi ve konfor beklentisinin arttığı, bu ihtiyaçlara göre ve verimli şekilde düzenlenmiş modern ofislerde çalışanların iş yerinde kalma süresinin yüzde 35 fazlalaştığı açıklandı. 



Sosyalleşen ofisler 

Raporun en ilginç sonuçlarından biri ise, tüm bu değişime rağmen gelecekte ofislere duyulan ihtiyacın değişmeyeceği oldu.Çalışma kapsamında, çalışanların istedikleri her yerden veriye ulaşabilmesine rağmen, bu veriyi bilgiye dönüştürmek için bir araya gelmeye, fikirleri tartışmaya ve ortak akıl ile ilerlemeye ihtiyaç duydukları ortaya çıktı. 


Afyon Odak



Geri Dön