26 / 04 / 2024

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Öğrencilere müjde geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı! Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeyecek. İşte detaylar...



Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte öğrenim kredisi alanlar borçlarını, aldıkları miktar kadar ödeyecek.

Öğrenim kurumundan mezun olanlar veya herhangi bir nedenle okulu bırakanlar, krediyi aldıkları sürece iki yıl sonra borçlarını aylık taksitler halinde ödeyecek.

Öğrencilere müjde geldi! KYK borcu artık faizsiz ödenecek! Resmi Gazete de yayımlandı!

Borçlunun borcunu erteleme talebinde bulunduğu durumlarda, borçlunun çalışmadığının SGK'den teyit edilmesi durumunda, ilk sene herhangi bir ilave olmadan, sonraki senelerde ise her sene için verilen miktara yüzde 10 eklenerek kredi borcu hesaplanacak. Fakat ilgili senede TÜFE'nin yüzde 10'dan az olması durumunda TÜFE uygulanacak. Erteleme işlemi en fazla üç defa gerçekleştirilebilecek.

Ödemenin askerlik dönemine denk gelmesi durumunda, borçlunun talebi üzerine herhangi bir ilave gerçekleştirilmeksizin askerlik döneminin sonuna kadar kredi borcu ertelenecek.

Maddi veya hukuki sebeplerle takibinde yarar bulunmayan ve yılları bütçe kanunlarında gösterilen miktarları aşmayan kredi borçları terkin edilecek. Katkı kredisi borcu ödemelerinde de bu esaslar göz önünde bulundurulacak.


Geri Dön