29 / 03 / 2024

Öğrencilere müjde! Karşılıksız olarak 3 bin lira verilecek! Sakın tarihleri kaçırmayın

Öğrencilere müjde! Karşılıksız olarak 3 bin lira verilecek! Sakın tarihleri kaçırmayın

Üniversite yerleştirmelerinin tamamlanması ile birlikte bazı burs veren kurumların aradığı kriterler ve burs miktarları ortaya çıktı. İşte detaylar…



YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında üniversite kayıtlarının başlaması ile birlikte öğrencilere karşılıksız burs veren kurum ve kuruluşlar öğrenciler tarafından son derece merak ediliyor. Kurum ve vakıflar tarafından öğrencilere karşılığı olmadan burs olanağı sağlanıyor. Burs olanağından faydalanmak için bazı şartların yerine getirilmesi lazım. İşte, karşılıksız burs veren kurum ve vakıflar...

SANCAKTEPE BELEDİYESİ BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediyesi, 2022 senesinde üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere sevindirici haber verdi. Devlet üniversitelerinde iki senelik üniversite kazanan kişilere bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin lira verilecek. Yine devlet üniversitelerinde dört senelik lisans bölümlerini kazananlara ve özel üniversitelerde tam burslu okuyan öğrencilere ise 3 bin lira ödeme gerçekleştirecek. Başvuru işlemleri 5 – 23 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek.

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ 1. 000 LİRA BURS VERİYOR

Sancaktepe Belediyesi'nin haricinde Çekmeköy Belediyesi'de üniversite eğitimi alan kişiler için eğitim desteği başladı. Üniversite sınavını kazanıp kayıt yaptıran kişilere 1. 000 lira ödeme yapılacak. Başvuru işlemleri internet aracılığı ile online alınırken adaylardan ikametgah belgesi, lise diploması ve aynı zamanda üniversite kayıt belgesi istenecek. Burstan 2021-2022 eğitim öğretim senesi mezunları da yararlanabilecek. Başvuru yapmak isteyen kişiler buradan direkt olarak sayfaya yönlendirilecek.

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA)

TÜGVA tarafından ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim almış olan öğrencilere aylık olarak 300 lira burs ödemesi yapılıyor. Bu burs ücretlerinin yeni dönemde artması tahmin ediliyor. Henüz yeni başvuru tarihleri açıklanmadı. Önümüzdeki dönem üniversiteler açılana kadar ise burs başvurularının alınmaya başlanması bekleniyor. TÜGVA, tüm bunlar ile birlikte öğrencilere yurt ihtiyaç bursu ve aynı zamanda yurt başarı bursu da sağlıyor. 24 yaşından küçük öğrenciler, başka kurumdan burs almayanlar, T. C. vatandaşları ve aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrenciler burstan faydalanıyor.

Öğrencilere müjde! Karşılıksız olarak 3 bin lira verilecek! Sakın tarihleri kaçırmayın


Geri Dön