19 / 05 / 2024

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini belediye karşılayacak! Hemen bakın!

Öğrencilerin İstanbulKart ücretlerini belediye karşılayacak! Hemen bakın!

Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde oturan üniversite öğrencilerinin 2022-2023 akademik yılı boyunca İstanbulKart ücretini karşılayacağını duyurdu!



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar ilçe sınırları içerisinde ikamet eden örgün öğretim programına tabi tüm üniversite öğrencilerinin İstanbulKart ücretinin 2022-2023 akademik yılı boyunca karşılanacağını duyurdu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz yıl kış ayları boyunca Üsküdar'da öğrenci evinde kalan öğrencilerin doğal gaz faturalarını ödediklerini anımsattı.

Kütüphanelerde, spor mekanlarında ve sokaklarda gençlerle bir araya gelmeye devam ettiklerini ve bu sürede gençlere onlar için neler yapılabileceğini sorduklarını anlatan Türkmen, şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerin talebi çerçevesinde güzel bir sürprizle karşınızdayız. Bu yıl 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi süresince, Üsküdar'da ikamet eden, bu yurtta olabilir annesiyle babasıyla kalıyor olabilir ya da öğrenci evinde kalabilir hiçbir şekilde fark etmez, Üsküdar'da ikamet eden ve İstanbul'daki herhangi bir üniversitede okuyan, lisans ve önlisans öğrencisi, örgün öğretim programında olan tüm öğrencilerimizin bu dönem boyunca İstanbulKart aylık indirimli abonman kartı var, bu kartların aylık ücretlerini Üsküdar Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz"

Peki öğrenciler İstanbulKart yardımına nasıl başvuracak?


Geri Dön