25 / 04 / 2024

ÖİB, kamu yararı şartı olan 26 gayrimenkulü sattı!

ÖİB, kamu yararı şartı olan 26 gayrimenkulü sattı!

Sayıştay’ın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) ilişkin denetim raporunda ÖİB tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere devredilen, 30 taşınmazın 26’sının satışının yapıldığı ortaya çıktı. 



Sayıştay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'yla ilgili rapor hazırladı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Sefa Uyar'ın haberine göre; raporda,  başkanlık tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere devredilen ve “kamu yararına kullanım” koşulu bulunan 30 taşınmazın 26’sının satışının yapıldığı ortaya çıktı. 

Dört taşınmazın ise amacından farklı kullanıldığı, birinin kiralandığı tespit edildi. Söz konusu işlemlerin hangi kurum ve belediyeler tarafından gerçekleştirdiğiyle ilgili bilgilere yer verildi. ÖİB’nin tapulara şerh koymaması sebebiyle usulsüz satışlara karşı yaptırım uygulanamadığı belirtildi.

ÖİB, kamu yararı şartı olan 26 gayrimenkulü sattı!

Raporda, amacından farklı kullanılan dört taşınmazın kullanım alanları da belirlendi. Bu taşınmazlardan ikisinin belediye tarafından meslek edindirme kursları ve çok amaçlı gençlik merkezi şeklinde kullanılması gerekirken idari bina olarak kullanıldığı, kalan ikisinin ise fen işleri hizmetlerinde ve sosyal tesis alanı şeklinde kullanılması gerekirken bir kooperatife kiralandığı belirtildi. Ayrıca, bu taşınmazların 38’inde, kullanım amacının tapuya şerh koyulmadığı, bu sebeple de konuyla ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmadığı ifade edildi. Raporda, söz konusu taşınmazların kiralandığı kurumlar, taşınmazların büyüklükleri, ne zaman satıldıkları gibi bilgiler de yer almadı. 

Raporda, 2019 yılında tespit edilen dört eksiklikten üçünün ise hala tamamlanmadığı belirtildi.

ÖİB, 10 ildeki 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek!


Geri Dön