24 / 04 / 2024

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenileniyor!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yenileniyor!

İslam Kalkınma Bankası Başkanı Bandar Hajjar, sismik izolatör teknolojisi, akıllı ve yeşil bina konseptiyle yenilenen Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.



İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Biriminin yönettiği, İslam Kalkınma Bankası kredisiyle gerçekleşen projeyle hayata geçirilen yeni binaları dolaşan Hajjar, hastanenin üst düzey teknolojiyle yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Proje Direktörü Kazım Gökhan Elgin'in rehberliğinde poliklinikleri, havalandırma, enerji ve geri dönüşüm sistemleriyle çatı katında yer alan helikopter pistine bakan Hajjar, inşaat yetkilileriyle de bir süre sohbet etti. 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı İsmail Koyutürk de yenilenen hastanenin kapasite ve kalite artışıyla ilgili Hajjar'a bilgi verdi.

Projede görev alan uzmanlar, İslam Kalkınma Bankası yetkililerine bir sunum yapıp, Başkan Hajjar'ın sorularına cevap verdi.

Programın sonunda açıklamalarda bulunan proje direktörü Elgin, şu açıklamalarda bulundu:

"Burası yılda 1.5 milyon poliklinik hastası olan bir hastane. Bunun yanında 700 bin acil hasta tedavi ediliyor. 45 bin kadar ameliyat yapılıyor. Hastanenin depreme dayanıksız olduğu için yıkılarak yeniden yapım kararı alındı. Burayı sismik izolatör teknolojisiyle yaptık. Aynı şekilde vizyon bir proje olarak kendi enerjisini üreten bir hastane olarak dizayn ettik. İslam Kalkınma Bankası'nın katkılarıyla ve Hazine ve Maliye Bakanlığından aldığımız krediyle gerçekleştirdik. Bu yüzden İslam Kalkınma Bankası'na ve tüm çalışanlarını çok teşekkür ediyoruz. Projeyi çok yakın zamanda tamamlayacağız."

Büyük bölümü tamamlanan hastaneye eski binada yer alan bazı birimlerin taşınmasına başlandı. 


Geri Dön